Regeringens storsatsar mot ”afrofobi” och ”strukturell rasism”

INRIKES. På uppdrag av regeringen ska länsstyrelserna trappa upp sitt arbete mot rasism på arbetsmarknaden och då i synnerhet arbetet mot påstådd afrofobi. Länsstyrelserna ska bland annat propagera för att ”öka kunskapen och medvetenheten” hos arbetsgivare, för att dessa ska anställa fler afrikaner.

— I Sverige behöver afrosvenskar ha en forskarutbildning för att komma upp i samma inkomst som en person i övriga befolkningen med treårig utbildning efter gymnasiet. Vi behöver lyfta fram den strukturella rasism som finns i Sverige och som många omedvetet upprätthåller. Rasismen har ingen plats i Sverige, påstår jämställdhetsminister Åsa Lindhagen (MP).

Regeringens nya satsning på afrikaner bosatta i Sverige kommer samtidigt som våldsamma raskravaller pågår i USA och delar av Europa och där vänsterextremister och anhängare av Black Lives Matter-rörelsen är i full gång att med våld och vandalism bekämpa vad man menar är ett vitt rasistiskt system.

I regeringens uppdrag till länsstyrelserna så ligger fokus på att arbetsgivare ska lära sig ”hur begränsade normer verkar kring hudfärg” samt ”bidra med kunskap om afrofobi och begränsade normer kring hudfärg till länsstyrelsernas verksamhet avseende arbetsmarknaden”. Länsstyrelserna uppmuntras också att hitta egna idéer och strategier för att bekämpa påstådd afrofobi i Sverige.

Särskilt viktigt är det att arbetet ger resultat i Skåne, Stockholm och Västra Götaland, menar man, och här kommer det också att läggas extra resurser. Det nya uppdraget ingår i en övergripande nationell plan mot rasism, ”liknande former av fientlighet” och så kallasde  hatbrott som antogs 2016, skriver man i ett pressmeddelande.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
4 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Vera
Nybörjare
Vera
1 månad sedan

Rasmedvetenhet hos den medvetna vita befolkningen kallas afrofobi om nu en afrikan är rasmedveten – vad kallas det?

Sverker
Nybörjare
Sverker
1 månad sedan
Reply to  Vera

Ap-konster? :-)

Wäring
Nybörjare
Wäring
1 månad sedan

Strukturell rasism, syftar det på att svenskar fått sitt land tagit ifrån dem?
Nej, det är såklart de elaka svenskarna som inte kan ta vägen någon annanstans som förtrycker de stackars invandrarna som har egna länder att bo i.
Vilka avskum. De borde avrättas som straff för detta försök till folkmord.

Klaus
Nybörjare
Klaus
1 månad sedan

Illuminatis marxistiska regeringar i Europa vet att rasism är helt naturlig och uppstår där olika raser tvingas ihop. Det är cyniskt och dumt att hämta ras- och kulturfrämlingar för att förtrycka dem vita, underkasta dem och förstöra vita samhällen enligt Talmud och Kalergi-planen. De vita politikerna sågar av den gren de själv sitter på. De kommer att sluta i det kriminella mångkulturella samhället, om folk inte avsätta dem.