Regeringens nya myndighet för psykologiskt försvar ska ”värna demokratin”

1984. Regeringen ska bygga upp en ny myndighet som genom signalspaning ska bedriva ”modernt psykologiskt försvar” och ”värna det öppna samhället och den fria åsiktsbildningen”. Genom myndigheten ska folket få den ”rätta bilden” och spridande av så kallad ”desinformation” ska motverkas.

En statlig utredning har kommit fram till att Sverige behöver en ny myndighet för ”psykologiskt försvar”. Detta för att bland annat ”värna det öppna samhället och Sveriges frihet och oberoende”.

Utredningen är en del av regeringens samarbete med Centerpartiet och Liberalerna i det så kallade januariavtalet.

Utredaren Anders Danielsson, som tidigare liknat regimkritiska åsikter vid terrorism, menar att avsikten med den nya psykologiska försvarsmyndigheten är att ”värna den fria åsiktsbildningen” och se till att folket ska få den rätta bilden och inte den bild som ”motståndaren vill förmedla”.

— Ändamålet med det psykologiska försvaret bör vara att värna det öppna och demokratiska samhället, den fria åsiktsbildningen samt Sveriges frihet och oberoende, menar Danielsson.

— Ytterst handlar det om att man ska få en annan bild än den som motståndaren vill förmedla.

Efter att ha gått igenom interna mejl mellan MSB:s tjänstemän från januari 2019 menar Samhällsnytt att MSB använder desinformatörer för att förbereda något som liknar en antidemokratisk kupp med begränsningar av yttrande- och åsiktsfriheten och införande av en statlig kontroll över opinionsbildning.

Som Nordfront tidigare har uppmärksammat var det Stefan Löfven som i början av 2018 meddelade att en ny myndighet skulle inrättas i avsikt att koordinera Sveriges ”psykologiska försvar”.

Förre Säpochefen och generaldirektören för Migrationsverket, Anders Danielsson, tillsattes som utredare. Under ledning av den beryktade Dan Eliasson drivs sedan tidigare liknande frågor av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB.

Dan Eliasson har haft en mängd uppgifter innan han blev generaldirektör för MSB. Han har varit tillförordnad biträdande chef vid Säpo med ansvar för analys- och underrättelseverksamhet, rikspolischef, generaldirektör för Migrationsverket och generaldirektör för Försäkringskassan. Han är eller har varit med i de frimurarliknande nätverken Ruben och Hilda, där utvalda personer utan insyn från samhället kan fraternisera och driva olika frågor.

Den nya myndigheten kommer att ha ett nära samarbete med försvarsunderrättelsemyndigheter och ha rätt att bedriva signalspaning. En av myndighetens uppgifter kommer även att vara att ”stödja medieföretag vad gäller att identifiera, analysera och möta otillbörlig informationspåverkan”.

Att fri åsiktsbildning kan innehålla element av från staten oönskad information – vilken benämns ”desinformation, ryktesspridning och annan vilseledande information” – är ett problem som den nya myndigheten ska motverka i syfte att ”värna det öppna och demokratiska samhället och den fria åsiktsbildningen”.

Regeringen hoppas att den nya myndigheten ska kunna inrättas under 2022.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • En ny indoktrinerings inrättning med höga löner – behövs det verkligen?

 • Child-Of-God says:

  Vad passande att psykiatrin är Djävulens område. Han är en förbannad orm.

  • Adam och Eva har förökat sig bra tills våra dagar men det har tydligen ormen som manipulerade dem också gjort ;)

   • Child-Of-God says:

    Ja det är ju lögnens fader, och hans verk ska förstöras genom Jesus. Jag läste faktiskt igår något om att Jesus ska sagt att ”han” eller ”den” som kom till världen genom lögnen ska förstöras. Den som lever får se, får man ju hoppas!

 • Fredrika says:

  När termen och begreppet demokrati inte bara blivit urvattnat utan inverterats till dess motsats i en kombination av ”newsspeak” och Orwells ”newspeak” helt enligt avslutningsceremonin i OS i London 2012, när allt man ser är klätt i massmediernas propaganda: det är världen efter coronaplandemin. Eller helt enkelt bara ett återinförande av den judeobolsjevikiska tolkningen av demokrati som rådde i Sovjetunionen och Warszawablocket.

  Jag har rätt att tänka själv!

  Jag har rätt att välja information själv!

  Jag har rätt att ha fel!

  • Child-Of-God says:

   Möjligen kan det vara så att införandet av demokratin var med hjälp av mörkrets makter och att ju längre tiden går så ploppat mer skit upp till ytan.

   IOFS lätt för en lekman som mig att spekulera om då jag faktiskt försöker lära mig om skit också.

 • Wäring says:

  De är verkligen oroliga nu. Deras lögner rasar som ett korthus.


 • Lämna ett svar