Regeringens nya förslag för ökad invandring: ”Lagliga inresevägar in till EU”

INRIKES. På uppdrag av regeringen lämnades under tisdagen en ny utredning in av miljöpartisten Maria Ferm gällande att börja öppna upp för ”lagliga inresevägar in till EU”. I utredningen föreslås det att Sverige ska ta emot 500 rasfrämlingar på detta sätt till en kostnad av 200 miljoner kronor – varje år.

Miljöpartiets migrationspolitiska talesperson Maria Ferm lämnade under tisdagen över sin utredning ”Lagliga vägar för att söka asyl i EU” som hon fått i uppdrag av regeringen att skriva ihop. Utredningen föreslår att Sverige nu ska trycka på för att EU ska börja införa ”lagliga inresevägar” till Europa genom att utfärda exempelvis inresetillstånd för personer som vill ”söka asyl”. Detta nya förslag syftar till att rasfrämlingar ska slippa ”riskera livet på Medelhavet”.

— Det skulle fungera på så sätt att man fick ett kortare tillstånd, på ett tryggt, lagligt och säkert sätt till EU för att kunna lämna in sin ansökan om asyl. I dag finns inga säkra och lagliga vägar för personer som vill ansöka om asyl att ta sig till EU, säger Ferm.

Ferm föreslår i utredningen att Sverige ska ta emot en kvot av minst 500 ”asylsökande” på detta sätt, till en årlig kostnad på 200 miljoner kronor.

Regeringens nya utredning säger däremot nej till att rasfrämlingarna ska kunna söka asyl direkt på den svenska ambassaden i deras hemländer. Detta eftersom det skulle kunna skapa kaos vid ambassaderna, men den idén är dock något som Miljöpartiet själva förespråkar.

Källa:
Nytt asylförslag ska minska farliga resor

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
33 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments