Regeringen vill lägga 12 miljarder på nytt jobbskatteavdrag

POLITIK. Regeringen vill nu satsa 12 miljarder på ett femte jobbskatteavdrag. Sammanlagt beräknas satsningen kosta 15 miljarder kronor.

En vanlig arbetare påstås tjäna mellan 2-300 kronor i månaden på det nya forslaget. Enligt Fredrik Furtenbach på Ekot kommer en undersköterska som tjänar 26 000 i månaden spara knappt 200 kronor. En läkare kommer spara upp mot 600 kronor. Då regeringen räknar med att det ska leda till 13 000 nya jobb kommer varje jobb kosta ungefär 1 miljon kronor.

Då statskassan går med underskott planerar regeringen att låna pengar för att kunna gå vidare med planerna, vilket betyder att statsskulden kommer öka. Många frågar sig nu om det verkligen är värt att låna 15 miljarder för att finansiera projektet.

”Vi sa till svenska folket att det ska löna sig bättre att arbeta. När vi nu lägger till det vi föreslår i dag handlar det om att 99 procent av de heltidsarbetande i Sverige sedan 2006 har fått mer än 1 000 kronor mer kvar i månaden”, säger Fredrik Reinfeldt.

Källa:
Vill satsa 12 miljarder på nytt jobbskatteavdrag

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om