Regeringen vill inrätta ny myndighet för ”psykologiskt försvar”

SANNINGSMINISTERIUM. Statsminister Stefan Löfven meddelade i sitt tal vid Folk och Försvar under söndagen att man ska inrätta en ny myndighet som får i uppdrag att behandla Sveriges psykologiska försvar.

Stefan Löfven vill inrätta en myndighet för ”psykologiskt försvar”.

Vid den årliga försvarskonferensen Folk och Försvar som hölls i Sälen talade Stefan Löfven den 14 januari om de de hot regeringen anser att Sverige står inför och hur landet ska skyddas från dessa hot.

Löfven sade att en ny myndighet kommer inrättas. Denna myndighet kommer få i uppdrag att utveckla och koordinera Sveriges ”psykologiska försvar”.

— Regeringens besked är att en sådan myndighet ska inrättas, vi går omedelbart vidare med det arbetet. Ett modernt totalförsvar måste kunna freda sig mot yttre påverkan mot det demokratiska samhället. Och det finns en uppenbar risk att utomstående vill blanda sig i hur vi fattar våra beslut, sade Löfven.

Sedan den gamla myndigheten för Sveriges psykologiska försvar lades ned 2008 och uppgick i nya MSB (Myndigheter för samhällsskydd och beredskap), har uttrycket ”psykologiskt försvar” inte funnits med. I och med inrättandet av den kommande myndigheten sätt särskilt fokus på Sveriges ”psykologiska försvar”, som anses behöva stärkas.

Försvarskonferensen avslutas på tisdag, 16 januari.

Källa:
Regeringen vill inrätta ny myndighet för psykologiskt försvar

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

4
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
JossSverkerMonsomChristian Hamilton Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Christian Hamilton
Medlem

Det enda hotet mot vårt folks säkerhet är nollan Lövet själv. Säkerhetshoten kommer dock också från de andra kompisarna han har i 8-klövern. Ingen av de nämnda har folkets väl på sin agenda.

Monsom
Medlem

…det ”yttre hotet” är en fiction för att så småningom få igenom olika typer av övervakning av medborgarna. I Frankrike och Paris har man hunnit längre där man har militärer på stadens gator,liknande utveckling sker i andra europeiska länder.
Så småningom kommer de kriminella marxistiska antivita bolsjevikerna i EU-kommissionen lägga fram trumfkortet om ”federationsbildning” för att stärka sig mot den inbillade yttre fienden.
Går vi med på det är Sverige som land
utsuddat
http://www.azquotes.com/picture-quotes/quote-the-gulag-archipelago-he-informed-an-incredulous-world-that-the-blood-maddened-jewish-aleksandr-solzhenitsyn-100-39-22.jpg

Sverker
Medlem

Karln har ju helt rätt, Sverige(liksom alla andra länder)infiltreras utav juden!

Joss
Medlem

Regimen i sverige vill förtrycka dissidenter. För att få fria händer från husse i USA kommer de kalla disidenter för Putin infiltratörer.

Jag tror att sossarna är betydligt mer återhållsamma borgarna. Vänstern har alltid haft betydligt mindre stollig utrikespolitik än ”högern”.