Regeringen vill införa samtyckeslag

INRIKES. Regeringen presenterade under söndagen sitt förslag till en så kallad samtyckeslag. “Sex ska vara frivilligt”, sa statsminister Stefan Löfven.

I spåren av de senaste månadernas sexskandaler och anklagelser presenterade regeringen sitt förslag om en samtyckeslagstiftning vid en presskonferens under söndagen.

— Sex ska vara frivilligt, och är det inte frivilligt är det olagligt, sade Stefan Löfven under presskonferensen där även vice statsminister Isabella Lövin och justitieminister Morgan Johansson deltog.

I ett pressmeddelande förklarar regeringen att den nya samtyckeslagen innebär även innebär att två nya brott kommer införas; oaktsam våldtäkt och oaktsamt sexuellt övergrepp. Dessa brott ska kunna ge ett fängelsestraff på upp till fyra år.

Regeringen vill också höja minimistraffet för grov våldtäkt och grov våldtäkt mot barn höjs från fängelse i fyra år till fängelse i fem år.

Lagändringarna föreslås träda i kraft den 1 juli 2018.

Källa:
Regeringen lägger fram förslag om samtyckeslag

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

7
Lämna en kommentar

Please Login to comment
5 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
AllanAndreasSigfridKarlFredrika Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Igor
Medlem

Enligt socialismen behöver det inte vara lagligt. Det måste bara var i arbetarnas namn. Kolla bara vad som hände under andra världskriget.

Fredrika
Medlem

Detta betyder att regeringen och feminister inför bestämmelsen att sex är ett kontrakt mellan kvinnan och staten, och mannens deltagande extrenaliseras. Det blir en trekant där mannens medverkan dikteras av de juridiska skrivningarna och kontraktet mellan kvinnan och staten, som mannen endast har att underkasta sig. Detta innebär också att feministerna har förverkligat den mardrömsbeskrivning många av dem på allvar har trott på :Att alla samlag mellan man och kvinna är våld. Formaliseringen av sexualiteten innebär samtidigt att sexualiteten är reducerad till en formell gest, ett juridiskt objekt som individen inte rår på eller ens kan vara en del i.… Läs mer »

Fredrika
Medlem

Fria Tider har en lättförståelig artikel om sjuka praktiska detaljer i lagförslaget. http://www.friatider.se/lagen-kriminaliserar-vanligt-sex

Karl-Путин A
Medlem

Precis som du skriver så är den här lagen tänkt att slå mot den vite mannen och i förlängningen den vita kvinnan. 1: Våldtäktsbabbar kommer naturligtvis även i fortsättningen att skita i svenska lagar som dessa. 2: Och hur ska dessa kontrakt vara utformade så ett de täcker in alla aktiviteter som kan tänkas uppstå och hur kommer (((svenska staten))) att definiera det som skedde mellan två eller flera aktörer så att resultatet inte blir justitiemord på någon aktör. I Assangefallet lyckades (((svenska staten))) få en vit man dömd till mångårig husarrest efter att ha klassat en vägran att göra… Läs mer »

Sigfrid
Medlem

Det här är en pappersprodukt av vår inkompetenta justitieminister för att glädja genusfolket.Vore bättre att man tog itu med alla våldtäkter som begås av svartingarna men det är man inte intresserad av.

Andreas
Medlem
Andreas

Flockar med samlagstycke lät inte skriva kontrakt om samtyckeslag.

Allan
Medlem

(((Fräckhet))), ZOG har förgripit sig på svenskarna i decennier, ett klart nej i Sjöbo ignorerades, så ZOG borde döma sig själva till våldtäkt enligt sina egna ”lagar”. Särskilt med tanke på allt överraskningssex pepparkaksgubbarna (((de))) släpat hit, ställer till med.