Regeringen vill ha kvar svenska soldater i Irak

MILITÄREN. Regeringen har för avsikt att behålla de svenska trupper som finns på plats i Irak. Detta trots oron för strider mellan kurder och irakier i regionen.

Nästa vecka ska regeringen lägga fram en proposition för att förlänga mandatet för den svenska insatsstyrkan i Irak. Sverige har ett 70-tal soldater i Irak, vilka bland annat utbildar den kurdiska milisgruppen Peshmerga och den irakiska armén.

— Vi kommer att gå till riksdagen med förslaget att fortsätta utbildningsinsatsen. Vi vill bidra i kampen mot IS genom att utbilda Peshmerga och irakisk trupp, säger kabinettssekreterare Annika Söder.

Samtidigt har oroligheterna mellan kurdiska Peshmerga och den irakiska armén ökat efter att Irak i veckan gick in i Kirkuk, vilket lett till att tusentals personer flytt staden. Sverige utbildar båda sidor i konflikten.

Källa:
Regeringen vill behålla den svenska Irakstyrkan

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments