Regeringen vill att terrorlag även ska täcka rasfrämlingar och HBTQ-människor

INRIKES. Regeringen har givit Terroristbrottsutredningen två nya uppdrag. Bland dem att se om nuvarande terrorlagstiftning täcker rasfrämlingar och HBTQ-människor.

Terroristbrottsutredningen som har till uppgift att utreda huruvida Sveriges terrorlagar är tillräckligt täckande har av regeringen fått ytterligare två uppgifter. Istället för att bara se över terrorlagarna fungerar till att bekämpa terror vill man också att utredningen ser över om de nuvarande lagarna täcker brott som riktas mot asylsökande, nyanlända, hbtq-personer eller personer med viss religiös tillhörighet.

Regeringens krav på utredningen om landets terrorlagar skyddar rasfrämlingar och dekadenta inslag i vårt samhälle kommer efter de många påstådda brandattackerna mot asylboenden i landet.

Utöver översynen om de nuvarande lagarna ger speciellt skydd för ovanstående element så vill regeringen också att längden på de straff som kan utdömas där terrorbrott utreds ska öka. Regeringen säger sig i nuläget vara tveksam till om nuvarande straffskalor reflekterar allvaret i ett terrorbrott.

Källa:
Terroristbrottsutredare får mer jobb

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

4
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
HolgerKarl ARamón Mercader Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Ramón Mercader
Medlem

Afrikanska infiltratörer är mycket värre än terrorister.

Ramón Mercader
Medlem

Afrikanska infiltratörer är en sorts pirayor som förökar sig extremt snabbt.

Karl-Путин A
Medlem

Då kommer Akilov alltså att få sänkt straff för alla fem dödsoffren eftersom de var vita och skärpt straff för de rasfrämlingar som han skadade. Detta är ännu en ny åtgärd för att accelerera folkmordet på oss vita.

Holger
Medlem

Jah håller med Karl. Terroristlagen visar nu vad dess egentliga syfte är, det vill säga ännu en ”lag” som kan användas av regimen mot oss nordbor som motarbetar folkmordet.