Regeringen vill att näringslivet hjälper totalförsvaret

INRIKES. Försvarsminister Peter Hultqvist anser att vissa privata företag borde lagra mat så att Sverige ska vara bättre förberett i händelse av krig.

Sveriges Radio skriver att Sveriges försvarsminister Peter Hultqvist “vill återfå beredskapen som rådde under kalla krigets dagar”. Detta ska bland annat utgöras av att vissa företag ska lagra mat för att inte befolkningen ska svälta ihjäl vid ett krig eller en allvarlig kris.

Hultqvist nämner det som kallades K-företag, som var en samling företag som ansågs vara särskilt viktiga i fall Sverige skulle hamna i krig.

— Näringslivet är en viktig grundbult i hela samhället. Att inte koppla det till totalförsvaret och att inte ha K-företag gör att vi inte får ett helt och fungerande system, säger Hultqvist.

Regeringen beslutade den 5 juli om en utredning rörande näringslivets roll inom totalförsvaret samt försörjningstrygghet i fråga om försvarsmateriel.

Källa:
Försörjningen i krig ska stärkas

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
13 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Karl A
Nybörjare
Karl A
2 år sedan

Det bästa sättet att få maten att räcka är att sparka ut alla parasiter som inte har i Sverige att skaffa. Med 2 miljoner extremt högkonsumerande individer mindre skulle situationen bli hanterbar.

Vägra dessutom att delta i Israels/USAs sanktioner mot Ryssland så att svenska bönder får tillbaka en viktig exportmarknad, så är vi på rätt väg.

Lingonet
Nybörjare
Lingonet
2 år sedan
Reply to  Karl A

Dessa parasiter kommer dessutom vid stor kris att välla ut ur sina noggerzoner och rånmörda den närliggande vita befolkningen som fortfarande är så dumma att de stannar hemma obeväpnade då.

Deva
Nybörjare
Deva
2 år sedan

Vågar man gissa på att detta kommer innebära, hundratals miljarder av skattepengar till dessa privata företag?

Karl A
Nybörjare
Karl A
2 år sedan
Reply to  Deva

Judiskt ägda?

Deva
Nybörjare
Deva
2 år sedan
Reply to  Karl A

Med stor sannolikhet … Men Näringslivet består även av många etniskt svenska förrädare och parasit psykopater.

Karl A
Nybörjare
Karl A
2 år sedan
Reply to  Deva

Den svenska nattväktarstaten är ett faktum. Fast i Sveriges fall består (((nattväktarnas))) uppgift i att släppa in fienden, inte hålla den utanför.

Deva
Nybörjare
Deva
2 år sedan
Reply to  Karl A

Släppa in fienden och dessutom bli rikligt belönad …

Den-Kristne
Nybörjare
Den-Kristne
2 år sedan

Och angriparen är förstås Ryssland.

Karl A
Nybörjare
Karl A
2 år sedan

Som det knappast undgått någon, med undantag för ett par miljoner ökenhumanoider som kanske tycker att vädret äntligen blivit normalt, så råder det en extrem värme i Sverige. Det råder foderbrist för landets 350 000 hästar och 1,4 miljoner nötkreatur, varav 300 000 mjölkkor. Bönderna har börjat nödslakta, men köerna på slakterierna är rekordlånga; beställer man en slakt nu så kan den bli av i december. Årets valrörelse och Almedalsveckan har, som vanligt, handlat mycket om hur många miljarder kronor man ska ösa över de ointegrerbara pensionsräddarna och kulturberikarna. Det finns tydligen hur många miljarder som helst att kasta i… Läs mer »

Deva
Nybörjare
Deva
2 år sedan
Reply to  Karl A

Reflekterade lite över detta idag … Nato kör tungt med chemtrailsen (alibi ”global uppvärmning”) och skapar där med en artificiell värmebölja . Detta slår i sin tur ut jordbrukarna och gör Sverige mer beroende utav EU och massindustriellt jordbruk likt USA (småbönder försvinner). Detta ger även EU en möjlighet att gå in och ”rädda oss”, man skapar på så vis även en positiv opinion mot EU. Förstå vilken enorm makt de har som kan påverka väder och temperatur. Även en eventuell vattenbrist kommer leda till enorma vinster för de globala aktörerna, idag kostar en 50 centiliters flaska märkes vatten i… Läs mer »

Karl A
Nybörjare
Karl A
2 år sedan
Reply to  Deva

Det där med chemtrails tror jag inte riktigt på, men visst kan vissa (((grupper))) slå mynt av vår olycka. Som (((köpmannen))) i Venedig som sålde ruttet kött till fattiga italienska familjer.

För en massa år sen var det en stor förgiftningsskandal i Spanien där någon hade spätt ut matlagningsolja med billig mineralolja, skulle inte förvåna mig om det var samma köpman.

Lingonet
Nybörjare
Lingonet
2 år sedan
Reply to  Karl A

Chemtrails har man flera gånger erkänt från (federalt) myndighetshåll i usa,
vid förhör i de lokala staternas beslutande rum. Sök på jewtube får du se det på film.

Karl A
Nybörjare
Karl A
2 år sedan
Reply to  Lingonet

”Chemtrails” är koldioxidmoln oavsett vad jewtubetrollen påstår. Flygplanens jetmotorer producerar enorma mängder koldioxid som fälls ut som vattendroppar om temperaturen och lufttrycket är de rätta. Den som inte begriper detta borde gå om högstadiet.

Har du sett en nystartad bil gå på tomgång på vintern – är det chemtrails som kommer ur avgasröret eller är det koldioxid?