Regeringen vill att HMF-lagen ska utökas med “transpersoner”

INRIKES. Inom en snar framtid kan lagen gällande hets mot folkgrupp komma att utökas, då regeringen nu vill se att även ”transpersoner” ska inkluderas.

Regeringen föreslår i en lagrådsremiss att begreppen ”könsidentitet och könsuttryck” nu också ska omfattas i lagen om hets mot folkgrupp. Lagen innefattar idag redan hudfärg, ras, etniskt ursprung/nationalitet, trosbekännelse samt homosexuella.

Om tillägget beviljas innebär det att så kallade transpersoner även kommer att få ett särskilt rättsskydd från och med år 2019. Regeringen vill dessutom att det ska bli olagligt att diskriminera ”transpersoner” genom ett tillägg i bestämmelsen om olaga diskriminering, eftersom att de menar att ”transpersoner” ska anses vara extra utsatta.

— Från olika håll, men det man kanske tänker mest är från olika högerextrema rörelser, som ibland ger sig på homosexuella förstås, men också transpersoner, och det har varit viktigt att se till att markera att staten ser allvarligt på den typen av trakasserier, säger justitieminister Morgan Johansson.

En annan diskussion som har varit på tapeten under de senaste åren är om så kallad hatpropaganda mot transpersoner också ska betraktas som hets mot folkgrupp. 2014 beslutade den dåvarande alliansregeringen att se över lagstiftningen och den nuvarande regeringen hade som vallöfte att ändra lagen.

Vidare uppger Johansson att regeringen redan från och med 1 juli nästa år vill ta bort ordet ras ur viss lagstiftning. Han säger:

— Vi byter ut, där det finns ordet ras, byter vi i stället ut det till föreställningen om ras, och det är för att vi vill distansera oss från begreppet ras, som ju inte har något vetenskapligt belägg att man kan dela in människosläktet i raser.

Källa:
Lagförslag ska stärka transpersoners rättigheter

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

Lämna en kommentar

17 Kommentarer till "Regeringen vill att HMF-lagen ska utökas med “transpersoner”"

Meddela om
avatar
Sortera efter:   Senaste | Äldst | Mest röstad
Susanne Stenberg
Gäst
Nybörjare
Susanne Stenberg

Het mot folkgrupp, trodde det enbart gällde människor..

_DH_
Gäst
Nybörjare
_DH_

Svensk lagstiftning är en ren parodi. Så man kan hetsa så mycket man vill mot faktiska män och kvinnor, yrka för att alla män eller alla kvinnor borde avrättas och liknande – men man får inte yppa den minsta missaktning för låtsaskön! Så med andra ord, om jag skulle säga: ”Jag vill döda alla kvinnor!” så är det lagligt, medan man kan åtalas för att säga: ”Jag tycker män som klär sig som kvinnor är äckliga!”

Bisarra Sverige…

Fredrika
Medlem
Nybörjare

”…men det man kanske tänker mest är från olika högerextrema rörelser”, säger Johansson. Såklart att han ska säga det. Han vet naturligtvis att det är från de nyimporterade rasfrämlingarna det reella hotet kommer, men det kommer han aldrig att erkänna. HMF kan förresten utökas till precis vad som helst. Det gör de efterhand.

Pogo_Pedagog1
Gäst
Nybörjare
Pogo_Pedagog1

Hot mot svenskarna ja, inte förrädarpolitikerna dom är mer rädda
för en folklig resning och att ställas till ansvar för sitt svek därför måste ”högerextrema” motverkas.

ANDERϟϟON
Gäst
Nybörjare

Dagens västvärld får de judiska syndanästena Sodom och Gomorra att framstå som moraliska föredömen.

Nu ska det alltså bli fritt fram för pedofiler att dra på sig peruk och kjol och antasta småflickor inne på offentliga toaletter och omklädningsrum.

Geyser
Gäst
Nybörjare
Geyser

Kulturmarxisternas vanvett börjar anta industriella proportioner när det gäller ”kränkthet”. Tramspersoner…som bevisligen har en störning vid namn GID.

lee
Gäst
Nybörjare
lee

Är det inte dax att skydda vita men o kvinnor !

lee
Gäst
Nybörjare
lee

Skydda den vita befolkningen mot staten o politikerna!

Cholla
Gäst
Nybörjare
Cholla

”Begreppet ras, som ju inte har något vetenskapligt belägg”

Hur kan man komma med en så idiotisk bortförklaring? Det låter ju lika dumt som att säga: – Begreppet hundras, som ju inte har något vetenskapligt belägg.

Enligt dessa ”experter”, så borde det inte vara någon skillnad på en pudel och en rottweiler, det finns inget som heter labrador eller golden retriever, det finns endast begreppet hund.
Så blir det när ett land styrs av ett gäng dårar.

Anders Jonsson
Gäst
Nybörjare
Anders Jonsson

Regering och Riksdag är ägda av judemakten och är fullkomligt vidriga…

Pogo_Pedagog1
Gäst
Nybörjare
Pogo_Pedagog1

Då Transsexualitet (vanföreställningar om att vara född i ”fel kropp”)är helt baserat på en persons subjektiva uppfattning om sig själv och detta kommer öppna upp för bedrägerier där fräcka individer utan
skrupler DO-anmäler för att få skadeståndspengar. Att sådana här saker
föreslås säger en hel del om hur långt
samhällsrötan gått. Detta är ett döende samhälle med allt svagare immunförsvar.

Oscar Dirlewanger
Gäst
Nybörjare
Oscar Dirlewanger

Trans äckel in i garderoben igen!

Jonny99
Gäst
Nybörjare
Jonny99

Jag har beslutat att HMF lagen inte längre är godkänd av folket! Sprid detta vidare!

Sigge
Gäst
Nybörjare
Sigge

Svenskt rättsväsende är ett skämt alla perversiteter ska skyddas medan den normala svensken inte har något skydd alls.

Allan
Gäst
Nybörjare

Så nu har de skadliga transfetterna skydd av ”lagen”?

Karpstryparn
Gäst
Nybörjare

Tack för tipset, Nordfront. Jag bloggade om det hela igår, länkade till er artikel om det:
http://karpstryparn.blogspot.se/2017/06/nar-kommer-bladloss-att-innefattas-av.html

Spjutet
Gäst
Nybörjare
Spjutet

Är du nu osäker på din könsidentitet,så har det på försök införts gemensamt omklädningrum i vissa skolor,det kallas numer för kåtrummet.

wpDiscuz