Regeringen ska göra det lättare för invandrare att starta eget företag

INRIKES. Regeringen ska göra det enklare för nyanlända invandrare att starta eget företag. Därför har de gett Tillväxtverket 18 miljoner kronor för att få asylsökare att bli egenföretagare.

Arbetsförmedlingen, Nyföretagarcentrum och Tillväxtverket menar att det finns ett växande intresse för att bli egenföretagare hos nyanlända och därför har Tillväxtverket fått 18 miljoner kronor av regeringen för att det ska bli ”lättare” för asylsökare och nyanlända invandrare att starta eget företag.

I Flemingsberg i Huddinge hölls nyligen en starta eget-kurs för invandrare. Både Huddinge kommun och den invandrartäta kommunen Botkyrka sponsrade kursen med 50 000 kronor var.

— För framtiden tror jag att det är bättre för min ekonomi, säger en invandrare som kom till Sverige för två och ett halvt år sedan.

Källa:
Ska bli lättare för nyanlända att starta företag

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om