Regeringen satsar 1,3 miljarder på integration

INVANDRING. De siffror från SCB i går morse, som visar att arbetslösheten ökat med 7,1 procent, anklagar nu regeringen oppositionen för att vara skyldiga till. Därför vill man nu satsa mer pengar på så kallad integration.

Magdalena Andersson Foto: Politikerveckan Almedalen (CC BY-SA 2.0).

I form av finansminister Magdalena Andersson (S) anklagar regeringen nu Moderaterna och Kristdemokraterna för att med hjälp av Sverigedemokraterna ha röstat igenom en arbetsmarknadspolitik som har lett till att arbetslösheten har ökat med 7,1 procent.

Enligt henne ska därför regeringen satsa mer pengar på integration, närmare bestämt 1,3 miljarder kronor.

Samtidigt menar Andersson att Sverige är väl rustat för en lågkonjunktur, enligt henne har också landet en väl fungerande och aktiv arbetsmarknadspolitik. Trots att finansministern skyller den ökande arbetslösheten på oppositionen säger hon sig samtidigt vara förvånad över ökningen.

Källa:
Regeringens satsar 1,3 miljarder på att få fler i arbete

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
PerEthnyAnders Jonsson Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Anders Jonsson
Medlem

Sprang förbi en man i tunnelbanan i Gamla stan i kväll. Jag sprang förbi för jag skulle skynda mig till den jävla tunnelbanan. Mannen var en vit man som spelade fantastisk violin (något jag känner igen men inte vet namnet på)..det var en klassisk klassiker…jag hann se att han hade fått en del pengar i sitt fiolinfodral.. när jag sprang förbi ropade en kvinna till mig: ” visst är han bra?” Jag svarade ja. Nu på väg hem ångrar jag att jag inte stannade upp och gav honom kontanter (som jag inte hade men kunnat tagit ut) för att ge… Läs mer »

Ethny
Medlem

Alldeles för många gånger som man varit med om en sådan situation tyvärr. Betalar förvisso inte med kort utan använder i princip alltid kontanter där det går, men nuförtiden ser jag alltid till att ha ett extra par tjugolappar ifall man stöter på en svensk som befinner sig i en sådan situation. Annat löst folk som brukar sitta vid ICA och dylikt ger jag ens inte ögonkontakt. Har ju även visats att många av dessa har dyra mobiler och annat under sin filt. Sedan att det även framkommer att många begår annan brottslighet under de timmar som de inte befinner… Läs mer »

Per
Medlem

Med tanke på att en indikator på idioti/galenskap är att göra samma sak om och om igen och förvänta sig annorlunda resultat är ingen förvånad.

Att betala skatt i det här landet måste ju vara en av dom värsta mentala tortyrmetoder man kan utsättas för.