Regeringen kopplar samhällsvåldet till Systembolaget

INRIKES. Våldet i landet kan öka om Systembolaget får ha öppet på söndagarna, befarar socialminister Lena Hallgren (S) i ett inlägg på Twitter.

Socialminister Lena Hallgren (S) befarar att söndagsöppet på Systembolaget kan leda till ökat våld i samhället.

I fredags föreslog Moderaternas partiledning att Systembolaget ska ha öppet även på söndagarna.

— Jag tycker att det är rimligt att människor själva får bestämma när i veckan man ska köpa alkohol. Det är i grund och botten vår utgångspunkt, sa Moderaternas partisekreterare Gunnar Strömmer.

Förslaget har diskuterats flitigt i sociala medier där många anser att det är en icke-fråga och att det finns allvarligare samhällsproblem att ta itu med.

Socialminister Lena Hallgren (S) är även hon kritisk då hon befarar att söndagsöppet på Systembolaget kan skapa ett våldsamt samhälle.

”Systembolaget ska hålla en mycket hög servicenivå med ett brett utbud och butiker över hela landet men söndagsöppet riskerar att leda till ett ökat antal våldsbrott och försämrad folkhälsa. Vi är inte beredda att ta den risken”, skrev hon på Twitter.

Många har ifrågasatt hennes yttrande och någon ironiserade över om de senaste skjutningarna har kunnat kopplas till Systembolagets öppettider.

Källor:
Regeringen skyller våldet på Systembolaget
M-ledningen vill ha söndagsöppet på Systemet

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

6
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
VeraFredrikaDonnienordboCaesar-Aurelius Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Lingonet
Medlem

Muslimer, de hårt troende, eller de som utför terrordåd dricker inte alkohol.
Så våldsbrotten kan inte öka.

Caesar-Aurelius
Medlem

Hur många Fittministrar ska det behövas innan idiotväljarna begriper att kvinnor ska vara hemma i köket och i barnkammaren.

nordbo
Medlem

Mannen är köpt sen länge och håller färgen, medans kvinnan sällan behöver bli köpt – blir ”billigare” med jämställt vansinne.

ps:den genuina ondskan har blivit rätt jämställt idag ifs och en del kvinnor bland offentligheten skulle enkelt kunna bomba Dresten igen.

Donnie
Medlem

Det är nog mest frustrerade Svenskar som dricker alkohol . PGA alla jävla idioter som röstar fram samma jävla idioter i regerings positioner hella tiden . Vad fan är det för fel egentligen på dessa människor . Lider dom av Stockholms syndrom eller ???

Fredrika
Medlem

Jag håller med de twittrande kritikerna om det är en ickefråga. Och varför ska Systemet ha öppet på söndagar? För att öka skatteintäkterna för statens langningsverksamhet så de får mer pengar att lägga på invandringen? Och varför ska våldsfrågan debatteras? De vet väl redan tillräckligt efter utredningarna då Systemet hade lördagsstängt? Fast alla som inte kan vänta tills efter helgen innan de kan gå och köpa rusdrycker ska nog fundera över sitt eget bruk eller missbruk. Kan man inte vänta ett par dar är man alkoholist eller på väg att bli. Stäng onsdagar också för att försöka minska försäljningen istället.… Läs mer »

Vera
Medlem

Håller helt med Dig. Kampen förs bättre utan alkohol med sans och vett. Systembolaget kan hålla sig i Rosenbad – vi behöver det inte. Adolf Hitler drack inte – men Churchill söp- Tänk på det. Man behöver inte vara feminist för att tänka i sunda banor? Feministerna sitter nog i köket och i ruset av alkohol svära över karlarna medan vi nykterhetssträvare delar ut flygblad Ceasar!!