Regeringen ger ut häfte som ska förbereda svenskar på ”fake news”

INRIKES. Efter 30 års frånvaro kommer häftet ”Om kriget kommer” att åter ges ut till svenskarna. Förutom att informera om krig och terror kommer häftet dessutom att varna mot ”informationspåverkan”.

Den svenska regeringen började 1943, under andra världskriget, att ge ut häftet ”Om kriget kommer” som innehöll praktiska tips om hur man skulle agera om Sverige drogs in i kriget. Foldern gavs fortsatt ut fram till på 80-talet när kalla kriget så småningom började ta slut.

Men nu efter 30 års tystnad är det återigen dags för regeringen genom Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) att åter ge ut ”Om kriget kommer”. Förutom att förbereda 4,7 miljoner svenska hushåll på krig och terror ska häftet dessutom skydda mot ”informationspåverkan”.

— Då var fokus bara på krig, i dag ser samhället totalt annorlunda ut. Det finns en betydligt mer komplex hotbild med klimatförändringar, terrorattacker, pandemier och informationspåverkan, säger Christina Andersson på MSB som fått i uppdrag av regeringen att ta fram skriften.

Statliga SVT:s inrikespolitiske kommentator Mats Knutsson har i kölvattnet av återlanseringen skrivit en artikel som till stor del berör just etablissemangets rädsla för nya och mer sanningsenliga medier. Föga förvånande pekas invandrings- och Natokritik ut som frågor som bara etablissemangstrogna medier talar sanning om.

Knutsson skriver bland annat:

Men det kan lika gärna handla om […] att sprida falska nyheter, desinformation eller propaganda för att styra valrörelsen i en viss riktning eller bara för att undergräva förtroendet för politiken i stort

[…]

Det kan handla om manipulerade eller förvrängda nyheter om allt från kriminalitet och flyktingar till internationella frågor som till exempel Sveriges förhållande till försvarsalliansen Nato, där enskilda främmande stater kan ha starka intressen.

Källor:
Nu ska svenskarna förberedas – får häftet ”Om kriget kommer”
Analys: ”Räkna med propaganda och desinformation i valrörelsen”

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

6
Lämna en kommentar

Please Login to comment
5 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
VeraKlausRokvikenMonsomSenaste Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Anders Jonsson
Medlem

Riksdagen, regeringen och medierna är sionistiskt (((fake news))).

De svenskar som fortfarande tror på det som (((systemet))) och dess s.k regering säger blir färre och färre för varje dag.

Revolutionen kommer…

Hell seger!

Senaste
Medlem

Undergräva förtroendet för politiken gör de rätt bra själva, men jag bidrar gärna med det:

Hela systemet är en bluff. Den här demokratin har inte byggts upp med några folkliga intressen i åtanke. En demokrat är som en innekatt som tror den har sett hela världen, när den i själva verket lever på en mycket begränsad yta. Spräng gränserna, vidga vyerna, tänk utanför boxen!

Monsom
Medlem

”systemet” dvs Globalisterna jobbar efter mallen ”order out of chaos” mao man skapar kaos för att sedan komma med lösningar som man själv skapat, oftast blir det repressiva åtgärder som i tex Paris med soldater på gatan+martial law osv……..
Som ursäkt för det kaos man åsamkat medborgarna så kommer man som tex Ygeman (s) att kräva mer kontrollsamhälle som i hans förslag om anonyma mobiler förbud etc……
Allt detta är planerat av dessa kriminella hens
http://capitolhilloutsider.com/wp-content/uploads/2014/06/NWO-order-out-of-chaos1.jpg

Rokviken
Medlem

Man undrar ju vad som ska hända? I värsta fall ett krig mellan NATO och Ryssland. Får bara en obehaglig känsla av att vi hamnar mitt emellan. Hoppas jag har fel.

Klaus
Medlem

Båda USA och Ryssland kan ha intresse i kriget att försvaga Sverige, uppvigla de islamiska och afrikanska invasionstrupper (varför fick de komma?) till inbördeskrig och dela landet.

Vera
Medlem

Gav inte sosseregeringen ut en Fake news” för några år sedan? ”Om detta skall vi berätta” och därmed lanserade självömkande 27 Januari traskandet för judarna. Sopa rent framför sin egen dörr ……heter ett ordspråk-