Redaktionella nyheter

NORDFRONT. Nordfront-redaktionen informerar här om redaktionella förändringar och lite andra nyheter.

Rekordåtalet
Den första redaktionella förändringen är att Emanuel Lärkestål har blivit utbytt från posten som ansvarig utgivare. Detta bland annat då han i egenskap av ansvarig utgivare för Nordfront nu är utsatt för vad som förmodligen är det största åtalet för hets mot folkgrupp i svensk historia.

Det bör här nämnas att nästan samtliga av de 103 fallen av misstänkt hets mot folkgrupp rör kamprapportsbilder på ett klistermärke som tidigare har ansetts lagliga och förhoppningsvis kommer att frias av rättsväsendet. Nordfront är emot HMF-lagen men strävar ändå efter att endast publicera artiklar som ligger på rätt sida om vad som är lagligt. Tyvärr är lagen om hets mot folkgrupp en gummiparagraf som yttrandefrihetshatande element ständigt försöker utvidga till att inkludera allt fler yttranden, vilket försvårar vårt publicistiska arbete kraftigt.

Ny ansvarig utgivare
Ny ansvarig utgivare för Nordfront är Markus Larsson. Larsson har också tagit över uppgiften som kampredaktör efter Daniel Olofsson som istället ska fokusera mer på att skriva kulturartiklar. Som kampredaktör kommer Larsson ingå i Nordfronts huvudredaktion och det kommer innebära att han smidigt kan inkluderas i de publicistiska beslut som rör hans uppgift som ansvarig utgivare.

Överraskning imorgon
Imorgon runt klockan 12 kommer en positiv överraskning att presenteras på Nordfront.

Uppdateringar på söndag
Under delar av söndagen kommer Nordfront.se att vara nedsläckt då IT-gruppen ska genomföra uppdateringar av hemsidan. Vi räknar med att hemsidan är online igen runt 18-tiden på söndag.

Rättelse
Den sista redaktionella nyheten är att redaktionen vill påpeka att en rättelse har publicerats angående en artikel från april rörande gripandet av Anders Rydberg:

Det uppstod ett missförstånd angående den lägenhet som polisen stormade. Anders blev gripen i sin bil och är inte skriven på adressen där tillslaget skedde. Åklagaren hävdar felaktigt att Anders är sambo med den kvinna som också anhölls i samma ärende.

Tack till alla som stödjer oss
Avslutningsvis vill redaktionen tacka alla som donerade pengar under 1 maj och på andra sätt stödjer Nordfront-projekten ekonomiskt via de vägar som för närvarande är öppna. Vår förhoppning är att längre fram kunna återlansera systemet med stödprenumeranter, vilket skulle ge oss en mer stabil ekonomi och underlätta arbetet med att utveckla Nordfront i ett ännu högre tempo än vi redan gör.

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
MaxSigridJoss Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Joss
Medlem

Emanuel Lärkestål
comment image

Sigrid
Medlem

Det går framåt! Vilket det också gör i hela organisationen… Men bra Nordfront!

Max
Medlem

Spännande som alltid! Nu j*vlar känns det som händer det saker runt om i världen, skönt och inspirerande.

Stort tack till alla i redaktionen och hela organisationen. Framtiden våras.