Red Ice TV: Nordiska motståndsrörelsen stal showen under den finska självständighetsdagen

MEDIA. I ett inslag från Red Ice TV:s finske korrespondent Juhana L säger han att Nordiska motståndsrörelsen stal showen från 612-marschen under det finska självständighetsfirandet.

I ett klipp med Red Ice TV:s finske korrespondent Juhana L pratar han om situationen i Finland och att det var den nationalsocialistiska frihetsmarsch – där framförallt medlemmar i den numera förbjudna Nordiska motståndsrörelsen i Finland dominerade – som stal showen den 6 december då Finland firade sin självständighetsdag.

Vanligtvis brukar det patriotiska fackeltåget som anordnas av 612-rörelsen få mest uppmärksamhet. Men när nationalsocialisterna marscherade med de i Finland helt legala hakkorsfanorna och tvingade polisen att agera mot lagen menar han att man stal showen. Enligt Juhana L kommer händelsen att bli avgörande för det finska folkets uppvaknande.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om