Red Ice intervjuar neuroforskaren Jean-Francois Gariépy om ras

VETENSKAP. Henrik Palmgren intervjuade tidigare den här veckan neuroforskaren Jean-Francois Gariépy om rasfrågan. Gariépy har övergett sin akademiska karriär inom universitetsvärlden och sprider istället kunskap på Youtube.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Subscribe
Meddela om
1 Comment
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Fredrika
Fredrika
2 år sedan

Tack för detta tips. Kände ej till Gariépy. Nu förstår jag att han har varit i luften och i hetluften under hösten. Jag har aldrig intresserat mig särskilt mycket för rasfrågan ur vetenskapliga perspektiv. För mig är rasskillnader något naturligt och självklart. Jag behöver inte testa rasskillnader genom att leva intimt med en somalier. Jag behöver inte bevisa tyngdlagen genom att hoppa ut genom fönstret heller. Men jag hamnade i diskussion med en släkting om ras. Det var väl inga större fel på mina argument men de började bara bita lite när jag bad oss byta rasbegreppet mot etnicitet. Ändå… Läs mer »