Recession på väg – storfinansen börjar backa

EKONOMI. USA-börserna föll kraftigt igår på grund av ökad oro för obligationsmarknaden.

I en kommentar till Nordfront meddelas att den amerikanska obligationsmarknaden närmade sig invertering under tisdagen. De två- och treåriga räntorna fick då högre ränta än femårsräntan. Historiskt har detta betytt att en recession är väldigt nära och hände senast innan bostads- och finanskrisen 2008.

Nu närmar sig den tvååriga statsobligationsräntan den tioåriga, meddelar Affärsliv24. Om den passerar tioårsräntan blir räntekurvan tekniskt sett inverterad. Det scenariot har föregått de tre senaste amerikanska recessionerna, senast vid 2008 års finans- och bostadskrasch.

Finanssektorn drabbades under tisdagen hårt på grund av situationen och de judiska storbankerna föll på bred front. Bank of America tappade 5,6 procent, Morgan Stanley sjönk 5,0 procent och Citigroup backade 4,8 procent.

Samtidigt går Apple och deras leverantör Cirrus LogicApple utför. Investerarna tolkar det som att Iphone tappar försäljning. Apple sjönk 4,4 procent.

Vapen- och flygplanstillverkaren Boeing sjönk 4,6 procent och arbetsmaskintillverkaren Caterpillar 6,6 procent.

Dow Jones industriindex sjönk 3,0 procent, Nasdaqs kompositindex 3,8 procent och S&P500 gick ned med 3,2 procent.

I flera år har oberoende analytiker sagt att ekonomin går ”på övertid” och att en kollaps är oundviklig. I takt med att den moderna ekonomin utvecklas och valutan dollar ”åldras” i sin ”produktlivscykel”, ska enligt vissa makroekonomiska teoretiska modeller också recessionerna komma allt tätare.

Det är alltid svårt att förutsäga de exakta tidpunkterna för kommande recessioner, men sådana förutsägelser efterfrågas ofta av kapitalister.

Den före detta finansministern och folkförrädaren Anders Borg sade i september i år att nästa kris kommer under innevarande svenska mandatperiod, senast år 2022.

När guld- och silverhandlaren Mike Maloney som producerar YouTube-serien The Hidden Secrets of Money för flera år sedan pressades på frågan när den oundvikliga kollapsen kommer, svarade han ”senast under 2020”.

Källor:
Kursras på Wall Street – oro för recession
Anders Borg: Finanskris redan nästa mandatperiod
YouTube

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
SverkerKlausKarl-Путин A Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Karl-Путин A
Medlem

Ett nytt världskrig är JewSA´s enda hopp och förberedelserna går på högvarv. Hoppas att Ryssland trycker på knappen först innan Europa återigen förvandlas till en skuldbelagd grushög.

Samtidigt har Riksbanken meddelat att kontanterna i Sverige kommer att vara avskaffade om 3-4 år. I en krissituation kommer alla pengar som vi har på våra konton att stjälas, som på Cypern för några år sen då bankerna stal 10% rakt av på alla bankkonton, fast här får vi på sin höjd BEHÅLLA 10%.

1984 ter sig allt mer som ett paradis.

Klaus
Medlem

Jag förstår tyvärr inte riktigt varför bankarna kan få problem om de kan göra pengar ur ingenting. Skälet är kanske att folk inte lånar nog pengar trots låga räntor eftersom bankarna kan ju skaffa pengar när de lånar ut pengar (de inte har). Bankerna måste därför drar in (stjäla) spararnas pengar så att de måste istället låna pengar (sina egna besparingar).
Vad krig angår: USA (och det ockuperade Tyskland) finansierar Israel och Putin/Ryssland är heller inte mot Israel. Illuminati-judarnas dröm kan bara vara att allt blir förstört men Israel blir förstorat.

Sverker
Medlem

Jo, bankerna skapar inte pengar ur ingenting. Dom skapar krediter! Det är viktigt att förstå den juridiska skillnaden. Hade dom skapat pengar ur ingenting, så är det falskmynteri = lagbrott. Men att trolla fram en kredit är ok. Vad fan är en kredit kan man ju undra, men det är inget lagbrott. Den som har fått krediten skapar sen pengar, genom sitt slit & släp, som banken sen tar nästan allt utav! DESSUTOM plus ränta! Det är det som gör det matematiskt till en exponentialfunktion, alltså en evigt växande skuld, som måste fyllas på, med nya skuldslavar, tills det havererar.… Läs mer »