Razzia hos Tore Tvedt efter ”antisemitiska” e-mejl

1984. Systemet fortsätter sin förföljelse och sin trakassering av politiska dissidenter. Denna gång gick färden till Tore Tvedt som hade skickat e-mejl med ett ”antisemitiskt innehåll” och därför genomfördes en husrannsakan i hans bostad.

Tore Tvedt

Grundaren av den nationalistiska organisationen Vigrid, 73-årige Tore Tvedt, fick under onsdagen oväntat besök av den lokala åsiktspolisen som efter beslut från tingsrätten genomförde en husrannsakan i Tvedts bostad. Detta då han enligt polisen ska ha skickat e-mejls med så kallat antisemitiskt innehåll.

— Med bakgrund till en rad mejl han skickat ut till förskolor och andra offentliga institutioner med antisemitiskt innehåll godkändes en husrannsakan, säger polismannen Rollef Bergan.

I mejlen ska Tvedt bland annat ha uppmanat lärare att stoppa det ”judiska lögnbaserade hjärntvättandet av norska barn”, något som enligt åsiktspolisen kan klassas som ”antisemitism” och som legitimerar en aggressiv husrannsakan.

— Jag vaknade plumpt av att de slog på mitt fönster och skrek att de skulle sparka in dörren om jag inte öppnade, säger Tvedt till norska VG.

Tvedt säger att polisen beslagtog två datorer, en videokamera, två hårddiskar och 20 000 norska kronor. Han har tidigare sagt att polisens trakassering och förföljelse nästan drev honom till att begå självmord.

Audhild Østgård, som Tvedt hyr bostaden av, var själv på plats när polisen slog till. Østgård uppfattade polisens razzia som en maktdemonstration och hon beskriver en form av skadeglädje hos poliserna som utförde razzian.

— Allt var iscensatt och tydligt tidsplanerat. Det lyste i deras ansikten. Det var en maktdemonstration. Jag är utbildad psykiatrisk sjuksköterska så jag är bra på att observera mänskligt beteende.

Varken den lokala tankepolisen, Oslo polisdistrikt eller den norska säkerhetstjänsten (PST) vill kommentera händelsen till VG. Informationschefen vid PST, Martin Bernsen, säger dock att de har en så kallad uppsökande verksamhet och genomför ”samtal” med människor för att förhindra att de radikaliseras.

Källor:
Razzia hos Tore Tvedt etter «antisemittiske» e-poster
Politiet: Razzia mot gården til Tore Tvedt etter antisemittiske mailer

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments