Rättegång vid Södertörns tingsrätt fick avbrytas – gäng försökte tränga in i salen

INRIKES. En rättegång vid Södertörns tingsrätt fick på fredagen avbrytas efter att omkring 80 personer försökt tränga sig in i salen. Rättegången gällde misstänkta mordplaner mot en ledande person i Bredängsnätverket.

På fredagen fick en rättegång vid Södertörns tingsrätt avbrytas av säkerhetsskäl då runt 80 personer försökte tränga sig in i salen.

Kort därpå började det kastas sten mot byggnaden av en stor grupp personer som samlats utanför domstolen.

Männen som försökte tränga sig in i rättssalen ska ha kopplingar till mc-gänget Bandidos och en undergruppering vid namn X-Team, skriver Expressen.

Polisen var på plats och genomförde visitationer, men ingen ska ha gripits:

— Vi är där med anledning av att flera besökare ur mc-miljö är på plats med anledning av en rättegång. Vi har gjort lite visitationer, sade polisens presstalesperson Mikael Pettersson till Expressen.

— Ingen är misstänkt för något brott.

Rättegången gällde ett misstänkt mordkommando där fyra män åtalats, bland annat för förberedelse till mord. Genom att avlyssna samtal och krypterade chattar lyckades polisen avslöja mordplaner mot en av de ledande männen i Bredängsnätverket.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments