Raskrigsstämning i Frankrike efter arabiskt överfall

RASKRIG. Tjetjener har rest till den franska staden Dijon en masse för att hämnas ett överfall på en av de sina.

Tjetjener är ett folkslag från Kaukasus inom Rysslands nuvarande gränser. De är i huvudsak muslimer. Under 1990-talet förde tjetjenska separatister två krig mot Ryssland som ledde till en viss emigration av tjetjener till Västeuropa. På bilden syns regionens nuvarande Putin-trogne ledare Ramzan Kadyrov. Foto Kremlin.ru (CC BY 4.0)

Efter att en 16-årig tjetjen uppges ha överfallits av araber i den franska staden Dijon rapporteras att mellan 100-200 tjetjener tagit sig till staden för att söka hämnd. De fick även stöd av fränder från Belgien och Tyskland.

Tjetjenerna uppges ha gjort sina insatser tre kvällar i rad från och med fredagen förra veckan. Bland annat ska en pizzeria ha attackerats av de kaukasiska hämnarna som var beväpnade med baseballträn.

Enligt stadens åklagare Eric Mathais ska sex personer ha skadats under de tre dagarna, andra källor uppger tio skadade. Ingen person ska ha gripits.

Efter att Dijons borgmästare talat med Frankrikes inrikesminister Christophe Castaner anlände 37 kravallpoliser och över 100 gendarmer till staden under söndagen.

Flera filmer har släppts från de raskrigsliknande skeendena, där en bil som uppges vara körd av en arab åker i hög hastighet mot en grupp tjetjener, som han dock missar, varpå han kraschar rätt ordentligt.

Källor:
Speeding car FLIPS OVER amid clashes between Chechen and Arab gangs in Dijon, France (VIDEOS)
French City Rocked by Unrest Blamed on Score-Settling Chechens

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Sigfrid
Nybörjare
Sigfrid
1 månad sedan

Västeuropa skapar sina problem genom att importera all sorters avskum lär av gamla östeuropa och stoppa importen av skit så blir det trevligare för innevånarna.Men så länge länderna styrs av pk-människor så lär det inte bli någon ändring.

David
Nybörjare
David
1 månad sedan

Haha, tänk er Svenskar organiserar sig på detta sätt. Att Svenskar kommer hem från England, Tyskland etc och går ”all-in” för att en Svensk ungdom blivit misshandlad. Fyfan vad långt borta från det vi är. Men ni ger hopp!

Det behövs kanke helt enkelt en stark Svensk Maffia som komplement till de nationalistiska organisationer som redan finns…