Rasistanklagad Brexit-fantast ny partiledare för Tories

STORBRITANNIEN. Brexit-förespråkaren Boris Johnson har valts till ny partiledare för det Konservativa partiet.

Boris Johnson. CC BY 2.0

Boris Johnson har som väntat valts till ny partiledare för det Konservativa partiet, även kallat Tories. Han fick ungefär dubbelt så många röster som sin konkurrent Jeremy Hunt, landets nuvarande neokonservative utrikesminister.

Boris Johnson har profilerat sig som en hård förespråkare av Brexit, oavsett om Storbritannien lämnar med eller utan avtal med EU.

Omröstningen ägde rum efter att den tidigare partiledaren tillika premiärministern Theresa May avgått efter att ha misslyckats med att driva igenom landets utträde ur EU. Johnson väntas sväras in som landets nye premiärminister senare under veckan.

Flera nuvarande Tory-ministrar har aviserat att de kommer att avgå ifall Johnson blir deras nye partiledare på grund av dennes inställning till ett så kallat hårt Brexit, utan avtal med EU.

Tories nye starke man har även kritiserats för flera ”rasistiska” uttalanden han gjort i historien. Bland annat har han yttrat att muslimer i burka ser ut som bankrånare samt i egenskap av chefredaktör för tidningen The Spectator publicerat artiklar som påpekade att svarta har lägre IQ än andra raser.

Källor:
Boris Johnson chosen as next British prime minister
Bojo runaway favorite to be Britain’s next prime minister

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

7
Lämna en kommentar

Please Login to comment
5 Comment threads
2 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
peckerwoodInnateusCaesar-AureliusAxel Eriksson Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Axel Eriksson
Redaktör

Tvivlar starkt på att han kommer genomföra ett hårt Brexit. Hoppas dock.

Caesar-Aurelius
Medlem

Invandraren Boris Johnson är ihop med en 25 år yngre bimbo, som han enligt uppgifter i The Guardian dessutom örfilar upp om hon rör hans Lap-Top.

The Guardian: “get off my f–king laptop” följt av “banging and slapping”.

comment image

Nästan som den ”svenske” skådespelaren Joaquin Nabi Olsson, som är 30 år äldre än sin bimbo.

Innateus
Gäst
Innateus

Är väl i alla fall bättre det än om han varit ihop med en rasfrämmande kvinna, som örfilade upp honom?

peckerwood
Medlem

han har litt jødiskblod i kroppen så da har herrefolket fått en ny puppet. https://resett.no/2019/07/05/boris-johnson-er-kronprins-haakon-sin-seksmenning/

Innateus
Gäst
Innateus

Hur skulle judarna kunna kontrollera honom bara för att han har judiskt blod i sig, menar du? Tror du att judarna har en sorts fjärrkontroll med vilken de kan fjärrstyra alla med judiskt dna? I så fall är vi nog alla mer eller mindre styrda av judarna, för de flesta har lite judiskt dna i varierande grad, 2-3%.

Innateus
Gäst
Innateus

Står på jewornotjew.com att han är delvis av turkiskt ursprung, och har ”judiska rötter”???. Låter lite oroväckande. Man får hoppas att det inte påverkar honom i mångkulturskramande riktning.

Axel Eriksson
Redaktör

BoJo har även för vana att tackla småbarn i idrottsliga jipposammanhang. https://www.rt.com/sport/464880-boris-johnson-sporting-fails-prime-minister/