”Rasism” i fokus på årets Bokmässa

KULTURMARXISM. Åsiktsmyndigheten Forum för levande historia har bjudits in som samarbetspartner när årets Bokmässa i Göteborg väljer att fokusera programmet på ”rasism”.

Myndigheten Forum för levande historia är samarbetspartner under årets bokmässa i Göteborg och kommer under temat ”Respekt” att vilja framhålla rasismens vedervärdighet ur olika synvinklar.

— Rasism är ett samhällsproblem som angår oss alla. Vi vill skapa en mötesplats för kunskapsbaserade samtal som kan stärka förmågan att motverka och förebygga rasism, säger Forum för levande historia-chefen Ingrid Lomfors.

I satsningen ”Prata rasism” har Forum för levande historia samlat allt från så kallat utbildningsmaterial och rapporter till poddar, filmer och evenemang. På ”Respektscenen” kommer det anordnas ett femtiotal seminarier och samtal för att ”sprida kunskap, erfarenheter och olika perspektiv”.

Seminarierna har teman som ”Att motverka antisemitism i dag”, ”Det vita hatet – radikal nationalism på nätet”, ”Konspirationer för världsherravälde”, ”Frigörelse och förföljelse – en judisk släkt i Wien” och ”Hur motverkar vi rasism i förskola och skola?”.

De medverkande ”experterna” i seminarierna har förmodligen valts ut för att garantera att ingen form av objektivitet förekommer. Bland talarna märks Expos Daniel Poohl och Jonathan Leman, fejkforskaren Christer Mattsson, kurden Lawen Mohtadi och Niclas Blom, pedagog hos Svenska kommittén mot antisemitism.

I seminariet ”Hur motverkar vi rasism i förskola och skola?” kommer man att diskutera hur barns så kallade rasism kan stoppas genom ”normkritik, interkulturell och frigörande pedagogik”.

Lisa Kaati, doktor i datavetenskap och Nazar Akrami, docent i psykologi, berättar hur nationalistiska idéer sprids på nätet i seminariet ”Det vita hatet – radikal nationalism på nätet”. Några seminarier om det svarta hatet eller det sionistiska hatet finns dock inte på programmet.

Källor:
Fokus under årets Bokmässa: ”Rasism” 
Bokmässans program

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

6
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Karl-Путин AAllanValhallaRamón MercaderRobin Nordlund Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Robin Nordlund
Medlem

Är man förvånad…

Ramón Mercader
Medlem

Kan de inte ta upp vem som grundade orden ”slavofilism” och ”rasister” i samma stycke som han menade på var ”efterblivna”?

Rashataren Lev Trotskij vars förebild grundarena till Expo hade/har.

Valhalla
Medlem

Israel är den mest rasistiska staten på Jorden. Men det tar de inte upp på PK-Bokmässan. Förbannade hycklare

Allan
Medlem

Hycklerijudinnan Lomfors med övriga äckeljudar borde granska sin egen ”rasism”, för judar är de enda som är ”rasistiska” på riktigt:
https://www.nordfront.se/judinna-det-finns-ingen-svensk-kultur-och-vi-ar-alla-konsekvenser-av-invandring.smr

Bland de som drabbats av judar finns det inte flera miljoner ”överlevare”, eftersom judarnas folkmord på oss ”gojer” har skett på riktigt till skilland från ”förintelsen”.

Valhalla
Medlem

Bluffen om överlevare har till syfte att få ”ersättning” i reda pengar från Tyskland och Österrike.

Karl-Путин A
Medlem

Om det bara vore Tyskland och Österrike. I princip alla vita länder betalar ”skuldpengar” till (((parasitstaten))) Israel.