Rasfrämlingar på väg från Guatemala mot USA beväpnade med bomber och skjutvapen

FRÄMLINGSINVASIONEN. En andra karavan främlingar som syftar till att tränga in i Mexiko och USA uppträdde våldsamt när de mötte mexikansk polis.

Samtidigt som mexikaner har kritiserat Donald Trump för att ha velat bygga en mur mot Mexiko, finns en stor opinion i Mexiko för att göra detsamma mot Guatemala i söder.

Nu har en andra invasionsvåg tagit sig över gränsen från Guatemala till Mexiko trots mycket stor polisnärvaro vid gränsen. En del söker enligt utländska medier asyl i Mexiko för att kunna bo och arbeta där, andra har siktet inställt på USA.

Hundratals rasfrämlingar som följer i den förra invasionskaravanens fotspår korsade en flod längs gränsen. En lågflygande polishelikopter svävade över huvudena på främlingarna som vadade i floden. Troligen försökte helikopterpiloten med luftdraget från helikopterns rotorblad avskräcka de illegala invandrarna att gå vidare.

På mexikanska sidan omringades främlingarna av uniformerad polis.

Denna andra karavanvåg invandrare har betett sig mer våldsamt än den förra. Guatemalas inrikesministerium uppger att guatemalanska polistjänstemän skadades i samband med att gränsen mot Mexiko forcerades på Guatemalas sida av en bro.

I Mexiko attackerade invandrarna landets polis med stenar, glasflaskor och fyrverkeripjäser medan polisen försökte hålla dem tillbaka. En del av invandrarna var beväpnade med skjutvapen och molotovcocktails.

Mexikos inrikesminister Alfonso Navarrete Prida uttrycker bestörtning över vad han kallade ett andra ”våldsamt försök” att storma gränsen. Han anklagade även utlänningarna för att ha placerat åldringar, gravida kvinnor och barn längst fram i ledet och utsatt dem för risk att bli ihjälklämda.

— Tack och lov hände inte det, sade Navarrete Prida.

Källor:
Second migrant caravan storms into Mexico: ’Violent’ group from Central America carrying BOMBS and guns defies a huge police presence to cross the border from Guatemala as Trump deploys 5,200 troops
Christoffer Dulny på Twitter

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
3 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Karl-Путин A
Nybörjare
Karl-Путин A
1 år sedan

Mexiko behöver organisera en nationell samling genom att göra en överenskommelse med de största knarkkartellerna att ”ta hand om” gränsskyddet i utbyte mot amnesti för vissa medlemmar.

”Flyktingarna” kommer att vara borta från Mexiko inom 2 timmar.

Caesar-Aurelius
Nybörjare
Caesar-Aurelius
1 år sedan

SKJUUUUUUUT!!!

Klaus
Nybörjare
Klaus
1 år sedan

Det största problemet utöver Illuminati-judarnas idiotiska Talmud-politiken är överbefolkning. Det finns för många primitiva folk som har ett enda nöje: sex. Överbefolkning leder till fattigdom, massinvandring leder till överbefolkning – och kaos.
Medan befolkningstillväxt t.ex. i afrika är 11% rapporterar industriländer att produktionen steg inte eller (evtl.) med 2%.