Rasfrämlingar misshandlade kvinnor och kallade dem för rasister

VÄXJÖ. Efter en utekväll i mars blev en kvinna och hennes sällskap misshandlade av tre män utomhus. Nu döms de tre männen till fängelse respektive ungdomstjänst samt böter.

I mars stod Claudia Sörensson, 32, och hennes väninna med deras respektive vid Teatertorget i Växjö och väntade på skjuts hem när det helt plötsligt kom tre män rusandes mot dem. Männen ropade ”hora” och stångade dem till marken där de mottog både slag och sparkar.

Claudia kom lindrigast undan men hennes man slogs blodig. Hennes väninnas man bröt foten och blev slagen och sparkad flertalet gånger. Hon kände dock igen den ena gärningsmannen från artiklar kring upploppen i Araby, då hon såg den man som SVT Nyheter Småland kallat ”John”.

Han naglade fast min väninnas man som låg på marken med sin skadade fot. Sen matade han slag.

”John”, 21 år, och de två andra männen, 21 respektive 18 år, häktades för misshandeln. I förhör har ”John” uppgett att han och vännerna blev utsatta för rasistiska glåpord och var därför tvungna att försvara sig när de blev attackerade. Han menar också på att ett utav offren ska ha slagit sig själv.

Rättegången ägde rum i Växjö tingsrätt förra veckan. Där förhandlingarna blev som ännu ett övergrepp, enligt Claudia.

— Det var en fruktansvärd upplevelse. De misstänkta hävdade att vi var rasister.

”John” och den andra 21-åringen dömdes till 10 månaders fängelse vardera medan 18-åringen dömdes till 50 timmars ungdomstjänst. Tingsrätten anser även att de tre tillsammans ska betala skadestånd till alla offren i varierande belopp.

Källa:
Upploppsmakaren döms för misshandel: ”Han slog sig själv”
Claudia blev nedslagen av upploppsmakaren ”John”

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om