Rasfrämlingar gnäller på skolmaten – får inte kebab till lunch

INRIKES. Eleverna på Praktiska gymnasiet i Karlskrona fick tidigare i höstas äta kebab till lunch på grund av att skolan sagt upp avtalet med sin matleverantör. Nu har dock skolan ordnat ett nytt avtal med en annan leverantör till de ickevita elevernas stora förtret.

Tidigare i höstas sa Praktiska gymnasiet i Karlskrona upp avtalet med sin matleverantör på grund av höjda priser. Detta lämnade dem utan leverantör av skolmat vilket ledde till att de fick ta till nödlösningen att låta eleverna äta kebab på en lokal restaurang. Men efter höstlovet hade man fått tag på en ny matleverantör, något som irriterade många elever.

– Det är svensk husmanskost som bas. Vad man kan förvänta sig av klassisk skolmat. Sedan tillgodoser vi behoven så långt det går. Eftersom vi har många elever som är muslimer märker vi tydligt ut om det är nöt eller gris som använts i köttet. Sedan är det klart att det alltid finns de som vill ha något annat men jag tror också att många blev trötta på all kebab, säger Lotta Antman, skolans rektor.

Speciellt de ickevita eleverna klagar på den nya maten, och kräver att få äta mindre ”svensk mat”. Många protesterar även mot den nya maten, som består av så hemska rätter som bland annat lasagne, torskfilé och nötkorv, genom att äta på olika restauranger för egna pengar.

– Alla tycker inte om maten, det är inte vår typ av mat. Det är mest svensk mat och det är inte den typ av mat som vi fick äta innan. Utbudet har blivit mindre. Tidigare hade man mer att välja på, säger en elev vars ursprung man inte behöver fundera särskilt länge över.

Lotta Antman uppger även att elever tidigare klagat när det serverats husmanskost, men att hon själv är ”jättenöjd” med avtalet.

Källa:
Rasar mot skolmaten: ”Förr var det mer variation”

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

15
Lämna en kommentar

Please Login to comment
5 Comment threads
10 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
André DevecseriLarsRokvikenKarlKarl Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Sigfrid
Medlem

I Sverige äter vi svensk mat patrasket ska inte komma hit och tro att dom kan bestämma.Ge dom en enkel biljett hem så kan dom äta det dom är vana vid.

Fredrika
Medlem

Nja…det är nog bäst att kommunen anpassar sig till rasfrämlingarnas krav. Annars kan de råka ut för brända bilar eller att eleverna helt enkelt kastar maten på mattanterna och bajsar i tallrikarna. Kom ihåg att Mona Sahlin sa att det inte är invandrarna som ska integreras med svenskarna, utan svenskarna som ska integreras med de nya fina kebabkulturerna.

Karl-Путин A
Medlem

En bajsattack skedde på Lövgärdesskolan i det överberikade Angered i Göteborg så sent som för några dagar sen. Notan denna gång: ”några hundratusen kronor”.

Ack, vad vore vi arma germanska barbarer utan all denna berikning.

Lars
Medlem

De skall själva bekosta biljetten hem.

André Devecseri
Medlem

Med arbetsläger tills de lyckas tjäna ihop pengarna

Allan
Medlem

De kan väl äta flugsvamp som andra av deras sort gjort, problem solved.

Fredrika
Medlem

Vikingarna lär ha ätit små bitar röd flugsvamp för att bli mer på hugget/aggressiva. Jag vet inte om det är sant eller om det fungerar. Jag äter cyanidhaltiga saker som innehåller amygdalin eller vad det heter. För att förebygga cancer. Om det nu hjälper. Bäst att försöka leva så länge som möjligt. För nationalsocialismens skull. Åtminstone tills de flesta tänker som vi. Det kommer de att göra. På lång eller kort sikt.

Allan
Medlem

Antar du äter bittra aprikoskärnor.
Tänk på att det ingår i t.ex. Mazariner också, så du inte överdoserar.

Själv inhalerar jag 3 procentig H2O2 istället.

Fredrika
Medlem

Mazariner känns inte så nyttiga. Men jag äter bittermandlar. Tack för omtanken, kära kamrat.

Karl-Путин A
Medlem

Om du ska äta flugsvamp måste du torka den först; då omvandlas de livsfarliga ingående gifterna till ett narkotiskt ämne som ger våldsamma reaktioner vid förtäring, ungefär som den sk kannibaldrogen – men jag avråder dig och alla andra folkkamrater från att pröva.

Fredrika
Medlem

Oj vad du kan mycket. Nä jag lovar att inte äta torkad flugsvamp. Längre än till cyanid sträcker jag mig nog inte. Men ska jag ta på mig en foliehatt kan jag tänka mig att (((EU))) kan komma att förbjuda kommersiell handel med äpplen och päron om de inte korsar fram sorter som är kärnfria. Om väldigt många får för sig att det förebygger eller botar cancer att tugga i sig kärnor, kräver nog cancerindustrin krafttag mot de nyttiga livsmedlen. Om de också i hemlighet anser att amygdalin stoppar cancer, vill säga.

Rokviken
Medlem

Det positiva är att de finns andra lömska och giftiga svampar att hitta i skogen.
http://svampguiden.com/giftsvampar/lista/
Den genusifierade kanske luktar till sig stinksvampen.
https://sv.wikipedia.org/wiki/Stinksvamp

Karl
Medlem

Get the fuck out!

Rokviken
Medlem

Den genusifierade rektorn försöker tillgodose den högljudda importen. Kommer hon att lyckas?

André Devecseri
Medlem

”det är inte vår typ av mat”. Självklart inte, för ni befinner er inte i ert eget land. Har ni problem med det saa STICK FÖR FAN!!!