Rasfrämlingar extremt överrepresenterade i sexualbrottsfall i Finland

FINLAND. Enligt färsk statistik från Finland är rasfrämlingar extremt överrepresenterade när det kommer till sexualbrott i landet.

Nyligen släpptes statistik från Finska polishögskolan som avslöjar att rasfrämlingar är extremt överrepresenterade när det kommer till sexualbrott. Framförallt är det irakiska män som sticker ut när det kommer till sexualbrott då statistiken visar att de utger en tredjedel av alla gärningsmän.

Trots att invällarna än så länge utgör en liten minoritet i Finland så står de för hela 37 procent av alla sexualbrott. Av samtliga 499 rapporterade sexualbrott i kommunerna Esbo, Grankulla, Helsingfors, Kyrkslätt och Vanda var den misstänkte förövaren i 184 fall av utländsk härkomst. De övriga två tredjedelarna utgörs av personer från ett tiotal olika nationer.

Rasfrämlingarnas extrema överrepresentation bland sexualbrottslingar har fått finsk systemmedia att gå på högvarv för att mörka sanningen eller att försvara förövarna. Bland annat citerar den finska statsmedian YLE en ”expert” som påstår att invällarnas överrepresentation med stor sannolikhet kan skyllas på deras ”krigsbakgrund”.

Enligt Tuija Hietaniemi vid Centralkriminalpolisen kan överrepresentationen delvis förklaras med att många irakier är ”unga män” och att ”unga män begår fler brott”. Hon medger dock att en annan förklaring är att irakierna kommer från en kultur där kvinnosynen är mycket nedsättande.

— En annan orsak är kvinnans svaga ställning i landet de kommer från, säger Hietaniemi.

Hur dessa färska siffror kommer att påverka valdebatten under det pågående presidentvalet är oklart. I skrivande stund har dock ännu ingen av kandidaterna i presidentvalet uttalat sig om saken.

Källa:
Andelen utländska misstänkta högst inom sexualbrotten – experter svarar på frågan varför

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Christian HamiltonGrottbjörnen Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Grottbjörnen
Medlem

Känns som om motståndsrörelsen har tagit rot i Finland precis i tid, de är i flyktingfrågan där Sverige var när pk-hjärntvätten sattes igång på allvar i början av 2000-talet och enda alternativet var borgerliga SD, det visade ju sig va en flopp senare, men finnarna har motståndsrörelsen också som alternativ, bäddat för att gå riktigt bra i Finland…kan Borgå folkrättegångar komma före Finspångs?

Christian Hamilton
Medlem

Att skylla på krigsupplevelser är det värsta dynga jag kan höra från dessa PK idioter. Krigets Finland skapade inte en massa våldtäktsförövare, inga kvinnofridsbrott eller annat kriminellt beteende.

Men för Pk idioterna här i Norden letar man efter minsta halmstrå att skylla all invandrarkriminalitet på. Lögnmaskineriet måste gå på högvarv nu hos makteliten då deras tal inte överensstämmer med verkligheten.

Hoppas inte gode K-O Arnstberg råkar ut för ”skuld genom association” (han anammar inte alls vår världsåskådning, men en bra karl för det) om jag länkar till hans senaste bloggartikel. Kan bara inte låta bli då den är synnerligen lärorik.
https://morklaggning.wordpress.com/2018/01/23/verklighet-och-sprak/