Rasfrämling vikarierade på ett dagis – våldtog ett av barnen

BROTT. En främling från Irak arbetade som vikarie på en förskola i Lindesberg, nu sitter han häktad på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt mot barn.

Förskolan Björken i Lindesberg.

En 19-årig rasfrämling som arbetat i ungefär hundra dagar som vikarie på förskolan Björken i Lindesberg kommun sitter idag häktad på sannolika skäl misstänkt för att ha våldtagit ett av förskolebarnen.

Våldtäkten ska ha ägt rum i förskolans lokaler den 18 april och gärningsmannen häktades i fredags. I måndags hölls ett krismöte för alla föräldrar vars barn går på förskolan där brottet begåtts och många är nu väldigt upprörda över hur pass lång tid det har tagit att få någon information. I samband med krismötet hölls det även en presskonferens rörande händelsen.

— Vikarien plockades bort och har inte haft någon kontakt med verksamheten sedan vi fick kännedom om det här, sade Barn- och utbildningsförvaltningens chef Henrik Arenvang vid pressträffen.

Gärningsmannen är en invandrare från staden Zakho i den kurdiska delen av Irak. Han kom till Sverige i september 2006 med sin mamma, pappa och fem syskon och är idag svensk medborgare.

— Villkoren för att anställa personal till förskola är tuffa idag, men den misstänkte personen har hanterats på rätt sätt, säger personalchefen Carina Fyrpihl och fortsätter:

— Vi har tittat på hur anställningen gick till och följt allt till punkt och pricka.

19-åringen nekade till brottet under häktningsförhandlingen men gick senare med på att förhandlingen hölls bakom stängda dörrar. Straffet för våldtäkt mot barn är minst 2 års fängelse.

Källor:
Fick vikariat på dagis – nu häktad för att ha våldtagit ett av barnen
Misstänkt våldtäkt mot förskolebarn

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om