Rasfrämling sexantastar unga kvinnor på buss – Expressen pixlar bild på förövaren

STOCKHOLM. En man åker runt på bussar och angriper unga kvinnor i åldern 15-22 år. Trots att förövaren befinner sig på fri fot väljer Expressen att pixla mannens bild.

Ett antal kvinnor har utsatts för sexuella trakasserier av en man som åker runt på bussar i södra Stockholm. Kvinnorna är mellan 15 och 22 år och gamla och kulturberikningarna har ägt rum på bussar från bland annat Gullmarsplan, Sköndal och Skärholmen. Den första anmälningen kom in till polisen i oktober. Men mannen har fortsatt angripa unga kvinnor även efter det.

Mannen ser ut ensamma kvinnor som sina offer. Han sätter sig bredvid dem och för på ett subtilt sätt handen mot deras underliv.

— Han agerar lite som en ficktjuv nästan. De märker först inte utan plötsligt känner de att han sitter med handen mellan deras ben och andra handen mellan sina egna ben, säger Cecilia Närfors, förundersökningsledare på polisen, till Expressen.

Expressen har publicerat en övervakningsfilm där mannen antastar kvinnor och uppmanar samtidigt läsarna att tipsa polisen om mannen. Problemet är att förövaren är pixlad så att det inte ska gå att identifiera honom.

Nordfront har dock lyckats att ta fram en bild på mannen från en sekvens på filmen där mannen gör en huvudrörelse och Expressens pixlare inte hinner med. På bilden ser man att förövaren är av icke-svensk, möjligen av afrikansk, härkomst. Se bild nedan:

Foto: Skärmdump från expressen.se

Nordfront har sökt förundersökningsledaren Cecilia Närfors under dagen.

Har du blivit utsatt av mannen? Hör då av dig till polisen på 114 14 eller tipsa tips@brottscentralen.se. Du ska leta efter en icke-svensk person med mycket mörk hy, möjligen av afrikansk härkomst.

Källa:
Man angirper unga kvinnor på bussen

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

Lämna en kommentar

Var den första att kommentera

  Subscribe  
Meddela om