Rasförrädaren Johanna Möller bad medfångar ”klippa” hennes mor

INRIKES. Den ökända rasförrädaren Johanna Möller avtjänar ett livstids fängelsestraff för att ha mördat sin egen far och försökt att mörda sin mor. Nu framkommer att hon försökt förmå medfångar att slutföra det misslyckade mordförsöket på modern.


Johanna Möller tillsammans med sin 20 år yngre afghanske ”pojkvän” Mohammad Rajabi intervjuas av Aftonbladet efter att inledningsvis ha försatts på fri fot. Båda kom senare att dömas för mord på Möllers far och mordförsök på hennes mor.

Johanna Möller blev känd i hela Sverige efter de så kallade sommarstugemorden i Arboga, där hon tillsammans med sin 20 år yngre afghanske pojkvän Mohammad Rajabi mördade sin far och försökte mörda sin mor.

Möller – som konsekvent har nekat till alla anklagelser som riktats mot henne – kom även att åtalas för mord på sin tidigare make, som avled i en mystisk drunkningsolycka ett år tidigare vid den sommarstuga där attacken mot hennes föräldrar skedde. Medan tingsrätten fällde henne för båda morden och mordförsöket kom hovrätten senare att fria henne för mordet på maken även om man ansåg att det fanns ”en rad mycket besvärande omständigheter som talade mot henne”. Hon ska exempelvis ha försökt att övertala flera personer att mörda honom, däribland så kallade ensamkommande afghanpojkar som hon kom i kontakt med via sitt arbete.

En kort tid innan dådet vid sommarstugan i Arboga hamnade hon dessutom i blåsväder efter att det framkommit att hon tilltvingat sig gruppsex med afghanpojkar på ett boende där hon var chef. Hennes dekadenta beteende avslöjades när afghanpojkarna smygfilmade en sexakt.

Under sin tid i häktet avslöjades hon vid flera tillfällen med att försöka smuggla ut brev till bland annat sina barn där hon med hot eller löften försökte få dem att ta på sig dådet eller ge henne falskt alibi. Trots detta och trots alla bevis har Möller konsekvent nekat till all inblandning i dådet, även om Rajabi under rättegången kom att erkänna och peka ut Möller som anstiftare.

Problem på kvinnoanstalten
Efter att inledningsvis ha placerats på anstalten i Hinsberg, kom hon så småningom att flyttas till en kvinnoanstalt i Ystad där hon nu avtjänar sitt livstidsstraff. På anstalten i Ystad sitter några av Sveriges tyngsta kvinnliga brottslingar på 65 platser i säkerhetsklass 2.

Aftonbladet skriver att hennes tid på anstalten har kantats av bråk med andra intagna, och för två veckor sedan berättade två av dem för Kriminalvården att Möller bett dem ”klippa” hennes mor.

Kriminalvården kom att göra en polisanmälan, medan de två kvinnliga intagna har lämnat in varsin skriftlig anmälan till anstalten. Den ena kvinnan skriver att hon känner sig hotad av Johanna Möller, som försökt förmå henne att begå brott. Den andra skriver även att Möller – som hon haft ”återkommande problem med” – har försökt tvinga henne till brottsliga handlingar.

Allt detta har lett till att Möller under veckan fått en ”varning” av anstalten.

— Vi varnar för att det är brott mot föreskrifter och vi har polisanmält. Sen är det upp till polisen att utreda och eventuellt föra det vidare, säger Andreas Wallin, kriminalchef på Ystads anstalt.

Wallin vill dock inte kommentera uppgifter som Aftonbladet har om att Möller ska ha avfärdat anklagelserna mot henne som att detta med att ”klippa” hennes mor var ”ett skämt”. I beslutet om varningen står däremot att Möller vid ett förhör om incidenten ska ha namngett två intagna som hon menar ”sprider rykten” om henne och att hon själv ska känna sig hotad av.

Johanna Möller ska tidigare ha sagt till en psykolog att hon ”saknar känslomässiga spärrar” och att hon själv skulle kunna bli en yrkesmördare.

Källor:
Johanna Möller uppmanade medfångar att ”klippa” hennes mor – varnas
Johanna Möller: ”Jag ville se hur det går att manipulera systemet”

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Karl-Путин A_DH_ Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
_DH_
Medlem
_DH_

Känns som att hon är den mindre begåvade (och internerade) motsvarigheten till Annie Lööf. Fullblodspsykopater är de båda två, men den senare har lyckats manövrera politiken och blev nästan statsminister. Ser fram emot dagen då båda sitter inspärrade, eller har råkat på ännu mer lämpligt öde.

Karl-Путин A
Medlem

A L har naturligtvis många fler liv på sitt konto än vad J M kan drömma om.

”Jag saknar mentala spärrar” – detta gäller naturligtvis för samtliga svenska folkförrädarpolitiker också.

Den första gruppvåldtagna svenska flickan borde ha fått dem att ställa sig frågan: Vad är det vi sysslar med egentligen?