Rasbråk på högstadieskola i Lunds kommun

SKOLA. Medströmsmedia väljer av politiska skäl bort att rapportera relevant information, även beträffande vardagshändelser på landets skolor.

Polisen körde på fredagen till Nyvångskolan i Dalby, Lunds kommun, efter att skolpersonal klockan 13.36 larmade om våld på skolan.

Två grupperingar med omkring tio pojkar bråkade och enligt polisen ska järnrör ha använts, skriver Sydsvenskan. Lärare lyckades sära på pojkarna innan polisen kom till skolan.

Ingen person behövde förras till sjukhus men polisen konstaterade att bråket innefattade våld i någon form. En anmälan om misshandel är därför upprättad och polisen har beslagtagit minst ett järnrör.

På skolans intranät har den vikarierande rektorn Charlotte Tambour skrivit ”Vi har hanterat händelsen enligt våra rutiner och i samarbete med polisen. Vi har vidtagit åtgärder med syftet att vara trygghetsskapande för eleverna.”

Elever berättar själva för Nordfront
Elever på skolan berättar för Nordfront att det visserligen fanns ett järnrör men att det inte användes av någon elev. Polisen tog det ändå. De säger också att det var överdrivet att kalla på polis men att lärarna nog gjorde det för att visa att det råder nolltolerans mot våld på skolan.

Vad Sydsvenskan låter bli att rapportera är bråket var rasligt uppdelat. De två grupperingarna bestod av ett ”högljutt” gäng invandrarpojkar och ett svenskt gäng.

Eleverna som vände sig till Nordfront gjorde detta för de tyckte själva att det var fel att det inte stod något om invandrare i Sydsvenskans notis eftersom konflikter mellan svenskar och invandrare är ett vanligt problem på skolan.

Källa:
Bråk med järnrör mellan högstadieelever på Nyvångskolan i Dalby

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

4
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
PålästCaesar-AureliusKarl-Путин AGrottbjörnen Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Grottbjörnen
Medlem

bra…mycket bra!

Karl-Путин A
Medlem

Medströmsmedia är ett spännande nyord som beskriver hur svensk media, som ännu inte ägs av de självutvalda, följer med åt (((rätt håll))).

Synd att inte järnröret kom till nytta.

Caesar-Aurelius
Medlem

Detta kallas för en ”skola”.

Sanningen är dock att kunskaperna i svenska på denna högstadieskola är så låg att skolmatsedeln måste kompletteras med symboler för att berikningen ska kunna veta om maten är Fisk, Fläsk, Nöt eller Vegetariskt.

Hur ska då läraren kunna förmedla kunskaper, när de inte ens begriper en skolmatsedel?

Påläst
Medlem

Utnämnd till Sveriges bästa högstadielärare: ”Värdelöst att lära sig fakta”:
https://samnytt.se/utnamnd-till-sveriges-basta-hogstadielarare-pa-larargalan-kunskaper-kommer-i-andra-hand/