Rasbråk i Malmö

Under måndagskvällen utbröt ett våldsamt slagsmål mellan olika ”etniska grupper” i Malmö. Rasbråket mynnade ut i en kraftig brand i somaliska föreningens lokaler, natten till tisdagen.

Det var strax efter 18-tiden som ett våldsamt bråk utbröt i Malmöstadsdelen Rosengård. Enligt Hans Nilsson, länsvakthavande vid Skånepolisen, var ett 30-tal person från ”olika etniska grupperingar” inblandade. Två personer fick föras till sjukhus och polisen rapporterar att basebollträn och ”andra tillhyggen” ska ha använts i sammandrabbningen. 19:30 uppstod ett nytt slagsmål, men när polispatrullerna anlände denna gång hade de inblandade grupperna hunnit skingras. Inga rapporterades skadade efter den andra sammanstötningen.

Strax efter klockan ett, natten mot tisdagen, inkom ett larm till räddningstjänsten. Somaliska föreningens lokal, också den i Rosengård, hade utsatts för ett brandattentat. När räddningstjänsten anlände var branden fullt utvecklad och tre brandbilar krävdes för att få lågorna under kontroll. Polisen utesluter inte att måndagskvällens bråk mellan ”olika etniska grupper” kan kopplas till branden, och en förundersökning har inletts.

Polisen talar klarspråk – lokalmedia mörkar
Trots att polisen väljer att tala klarspråk om storbråket – länsvakthavande talar uttryckligen om att handgripligheterna stod mellan olika etniska grupper – väljer lokala Sydsvenskan att referera till händelsen som ett ”ungdomsslagsmål”. Tidningen väljer också att i sin nätupplaga bortse från att det var Somaliska föreningens lokaler vilka utsatts för mordbrand. Istället skriver man om en ”anlagd brand i föreningslokal”.

Ingen enskild händelse
Rasbråket i Rosengård under måndagskvällen och den påföljande mordbranden är ingen enskild händelse. De öppna rasmotsättningarna i Malmö har accelererat i takt med massinvandringen. Enligt en källa till Nationellt Motstånd, har stämningen mellan framförallt de irakiska och somaliska ”asylgrupperna” under en längre tid varit hätsk. De sociala myndigheterna och polisen har försökt gjuta olja och förebygga direkta våldsamheter mellan rasgrupperna i Rosengård, vilka annars förenas i sitt hat mot det omgivande svenska majoritetssamhället.

Relaterade artiklar:
Främlingar hotar med skottlossning i Rosengård
Krigszon Rosengård
Invandrarnas grepp om Malmö hårdnar

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om