Rapport från Stockholm – nu med film

Av ,
Nästeskorrespondent
28

AKTIVISM. Under lördagen den 10 mars fick Stockholm en stor dos nationalsocialism. Här följer en rapport från dagen från nästeskorrespondent Markus Larsson. Uppdaterad med film.

Första anhalt för dagen var Östermalmstorg. Klockan var ungefär 11:30 och vädret kyligt. Relativt få människor var i rörelse.

Fanbärarna ställde upp framför Åhléns, tillsammans med en ny och fin banderoll prydd med Motståndsrörelsens valslogan: Vi är folket!

Efter mindre än fem minuter på plats dök den första polisbilen upp. En polisman gick fram till nästeschef Anders Rydberg och presenterade sig som ansvarig för polisens insats den här dagen. Han sade att hans ambition var att allting skulle gå smidigt till och att vi skulle få genomföra vår opinionsyttring utan förhinder.

Efter cirka 45 minuter på Östermalmstorg var det dags att byta plats. Nästa stopp var Hötorget. Här var det mer människor i rörelse och även den plats där dagens första rödingar syntes till. En liten grupp från Ung vänster stod vid sidan av aktiviteten, på andra sidan gatan och hängde. En kvinna med rosa pälsjacka hade en liten megafon under armen. En misstänksam person skulle kanske kunna tro att de planerade att föra oväsen i syfte att hindra Motståndsrörelsens informationsspridning.

Fler och fler anslöt till den lilla röding-gruppen. När de var strax under tio stycken vecklade de ut en banderoll där det stod skrivet: Inga fascister på våra gator. Ung vänster kanske har lyckats undgå att Nordiska motståndsrörelsen är nationalsocialister, inte fascister. De passade även på att dela ut flygblad till förbipasserande, men inte så många verkade intresserade av deras budskap.

Av någon anledning beslöt sig poliserna på platsen, som vid det här laget var betydligt fler än tidigare, att köra bort gruppen från Ung vänster från platsen. Detta innebar att Motståndsrörelsen återigen var ensamma om att dela ut flygblad vid Hötorget. Men vid det här laget beslöt sig nästeschef Rydberg att delegationen skulle dra vidare återigen, denna gång till Sergels torg.

Väl framme var allt lugnt till en början, förutom en grupp av Hare Krishna som stod vid ingången till tunnelbanan och sjöng och dansade. Ett smärre bråk uppstod även mellan ett par zigenare och vad som såg ut som en uteliggare. Båda parter ansåg tydligen att de var rättmätiga ägare till en sopsäck med tomburkar.

Efter tio minuter vid Sergels torg kom gruppen från Ung vänster tillbaka. Först verkade de vilja ställa sig nära Motståndsrörelsen, men efter en diskussion med polisen ställde de sig istället nedanför trapporna, på själva torget. Men de var tydligen inte de enda rödingarna på platsen. Andra grupper befann sig i närheten, men utom synhåll, vilket motståndsmännen på plats snart skulle bli varse.

Längre ner på gatan hade lite gruff uppstått mellan en aktivist och en aggressiv afrikansk man. Det hela slutade med att civilpoliser sprang fram och påstod att de skulle gripa aktivisten för misshandel. Han blev då omringad av andra medlemmar så att poliserna inte skulle få tag på honom, som en form av civil olydnad i protest mot det orättvisa gripandet. Men polisen beslöt sig helt sonika för att använda våld för att genomföra sitt gripande, vilket ledde till att totalt sju personer blev frihetsberövade.

Precis samtidigt som polisen angrep Motståndsrörelsen började flera talkörer höras runtomkring. Rödingarna som hade stått runt om såg sin chans att avancera framåt. Gruppen som lyckades ta sig närmast bar på en banderoll där det stod ”Queers against borders”, men de trycktes snart tillbaka av polisen, som även passade på att slå dem lite med batonger på benen. Nedanför trappen samlades fler och fler människor. De allra flesta verkade vara helt vanliga förbipasserande som ville se vad som pågick, men det fanns även några dussin rödingar som var de mest pådrivande i att skapa oväsen.

De motståndsmän som inte hade blivit gripna vände banderollen mot torget så att alla där skulle se vilka som egentligen representerar folket. Slagord hördes från alla håll, från rödingar såväl som Motståndsrörelsen. Ett dödläge uppstod i ungefär fyrtiofem minuter innan Motståndsrörelsen kom överens med polisen att de skulle häva avspärrningarna ned mot tunnelbanan så att deltagarna kunde bege sig tillbaka till samlingsplatsen, vilket även skedde.

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

28
Lämna en kommentar

Please Login to comment
21 Comment threads
7 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
14 Comment authors
Hedrande av Gösta Hallberg-Cuula med efterföljande aktivism på Stockholms gator | Näste 1 – MälardalenHedrande av Gösta Hallberg-Cuula med efterföljande aktivism på Stockholms gator | Nordfront.seBertJimHenrik Gustafsson Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Ragnar
Medlem

Grymt bra!

Deva
Medlem
Deva

Tack för att ni räddar Sverige

Robin Nordlund
Medlem

Det var en riktigt lyckad aktion och något som man måste uppleva för att förstå känslan av gatukampen mot systemet och dess kalergivarelser. Hell seger!

Igår var det 100 år sedan George Lincoln Rockwell föddes och detta är ett exempel på hur vi hedrar gångna kämpar som honom.

Anslut er till Nordiska motståndsrörelsen idag och ta del av historieskrivandet!

Tobias
Medlem

Bra kämpat kamrater
Frustrationen i judens hantlangare riktigt lyser om dom
Hell seger

Anders Jonsson
Medlem

En väldigt bra beskrivning av dagens aktivism från Markus Larsson.

Vi fick många tummen upp med orden: ”Kämpa på grabbar”!.

Men vi hade en stenhård tjej med oss i dag också…

Hell seger!

P.S. Ni som sympatiserar med oss men inte gått med i kampen ännu.

Nu är det dags…!

Henke Himmlär
Medlem

Bra! Jag tycker att Motståndsrörelsen gör allting rätt. Nu är det upp till folket att välja rätt också!

Anders Jonsson
Medlem

Henke: du skriver mycket bra grejer.

Men exakt vad i ”demokratur” systemet är det som kommer kunna rädda vårt vita folk från att inte utrotas med nuvarande system?

Hell seger!

Henke Himmlär
Medlem

Svar: Ingenting! Det finns ett par anledningar till att ställa upp i allmänna val. Dels är det politiska intresset i samhället större under en valrörelse och organisationen kan därmed hoppas få större uppmärksamhet än vanligt. Dels, och det här är det viktigaste, är allmänna val det bästa sättet att mäta vårt stöd hos befolkningen. Om Motståndsrörelsen aldrig ställer upp i val så får vi ju aldrig reda på vilket stöd som finns och vilka möjligheter organisationen därmed har att genomföra ”vissa planer”. För att kunna genomföra någon form av revolution krävs åtminstone 4-5% stöd bland befolkningen. 4-5% innebär ett parti… Läs mer »

Anders Jonsson
Medlem

Det håller jag med dig om.

Caesar-Aurelius
Medlem

Bra förstått & bra skrivet!

Detta du skrev är något som alltför få förstår, egentligen knappt någon.

Jag brukar dra ungefär samma resonemang med ”vanligt” folk. Då står de nästan alltid och ser ut som en liten grupp guldfiskar i ring runt mig, alla med öppen mun och stora förvånade ögon.

Men det är ju inte lätt att förstå sig på hur demokratin & än mindre procenträkning fungerar, om man inte är minst högskoleutbildad idag, efter att ha gått i den nuvarande dumskolan.

Ragnar
Medlem

När kommer det en propagandafilm? :)

Leo
Medlem

Den stackars media gruppen får mycket att göra när det händer spännande saker.

nordbo
Medlem

Stackars..?

John
Medlem

Nej, absolut inga fascister på gatorna. De skall sitta i riksdagen.

Deva
Medlem
Deva

Står att klippet inte är tillgängligt, någon som får samma?

Ragnar
Medlem

felpost

Anders Jonsson
Medlem

Härlig film.

Visar människor som kämpar för sitt folk, samt andra människor som är lakejer och folkförrädare till JUDE-makten.

Nu är det dags för alla svenskar och nordbor att välja sida.

Hell seger!

Ragnar
Medlem
Gunnar
Medlem

För de som är nyfikna, men inte riktigt lika nyfikna som jag är den mycket passande texten till låten Ragnar länkar följande:

Some of us have had that fateful day.
When harmony fades and life stands still.
Those who were willing to sacrifice.
Were blessed with the instinct to survive.

This is for those who’ve escaped the torment.
You know real courage.

You are as diehard as they come.

This is for those who never wavered.
You are fearless.

You are as diehard as they come
You are as diehard as they come
You are as diehard as they come
You are as diehard as they come
Never waiver, never falter- REMAIN DIEHARD

nordbo
Medlem

Att driva nationell aktivism i en så genuint trasig och förstörd storstad som STHLM är väldigt vågat och uppoffrande – all heder till er.

Gunnar
Medlem

De säger att en bild säger mer än tusen ord. Jag säger att en välgjord film säger mer än tusen bilder.

Blir oerhört imponerad av Stockholmsaktivisterna; Totalt orädda för de beväpnade huliganerna och eventuella påföljder och istället offervilliga till max för sin nästa kamrat. Det är med denna mentalitet vi kommer vinna!

Bert
Medlem

Vad ska ni vinna? Haha nolla

Henrik Gustafsson
Redaktör

Håll ut kämpar, tiderna kommer inte alltid att vara så här. När det väl vänder kan det gå snabbt. Det vet vårt folk fiender och det är just vad de fruktar

Jim
Medlem

Blir mäkta irriterad av ordningsmakten löjliga överageranden.
Homot som drar på sig en gul keps är ju bara för mycket haha, likaså idioten som dödar myror med teleskopbatongen i början.
Snacka om att binda ris åt egen rygg.
Kling och Klang here we come!

Bert
Medlem

Vad tjänar ni på att gå runt och ska oro på Sveriges gator? Det blir mer och mer hat i landet och ni slänger ju bara in mer ved i elden.
Ni kan ju chilla med de ni gör, dumt att skapa inbördeskrig för att ni vill uppnå något som aldrig någonsin kommer kunna ske i detta landet.

Bert
Medlem

Fullt med troll som inte har något vettigt att säga. Vad vore Sverige utan invandrare. Ingen pizza, kebabhak, massa vackra kvinnor, kläder från andra länder. Hur man kan tycka att allting ska vara svenskt? Gud så tråkigt!

trackback

[…] Senaste gången Nordiska motståndsrörelsen var vid Sergels torg blev det minst sagt lite livat. Även den här gången blev det liv, men i mindre skala. En kvinnlig antirasist som några minuter […]

trackback

[…] Senaste gången Nordiska motståndsrörelsen var vid Sergels torg blev det minst sagt lite livat. Även den här gången blev det liv, men i mindre skala. En kvinnlig antirasist som några minuter […]