Rapport beskriver alternativmedia som ”smutskastningskampanj mot Sverige” – kostade 2 miljoner skattekronor

1984. Ingen direkt påverkanskampanj pågick mot det svenska valet, men däremot pågår en mer långsiktig ”smutskastningskampanj” mot Sverige som innefattar alternativmedia, Ryssland, Trump och nättroll. Detta enligt en internationell rapport som MSB betalade två miljoner kronor för.

Nordfront har tidigare skrivit om den orwellianska rapporten ”Smearing Sweden – International Influence Campaigns in the 2018 Swedish Election”, som författats av Institute for Strategic Dialogue (ISD) och  London School of Economics (LSE). I samband med att den publicerades under måndagen gick också Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) stolt ut och meddelade att man sponsrat rapporten.

Nu skriver Fria tider att själva rapporten tycks vara något av ett beställningsjobb från MSB, betalade motsvarande två miljoner kronor av de svenska skattebetalarnas pengar för den. I mejlkorrespondensens mellan MSB:s Mikael Tofvesson och judinnan Anne Appelbaum på ISD, som är en av artikelförfattarna, som Fria tider har tagit del av framgår det att MSB bland annat krävde att rapporten skulle framstå som ”forskning”.

Slutresultatet blev enligt många dock ett starkt politiskt vinklat propagandaalster för en globalistisk världsordning, med udden riktat mot alternativmedia. Enligt ”Smearing Sweden” pågick ingen påverkanskampanj mot det svenska valet, däremot menar man att en långsiktig ”smutskastningskampanj” pågår mot Sverige där de vanliga skurkarna deltar: Ryssland, ”högerextremister”, nättroll, Donald Trump och alternativmedia.

När det gäller åtgärder som rapportförfattarna föreslår är udden framförallt riktad mot svensk alternativmedia, som man exempelvis menar måste kvävas med hjälp av ekonomiska sanktioner. Dessutom skriver man att Sverige måste införa kurser i ”digitalt medborgarskap” i skolan – kurser som man sedan helt ogenerat gör reklam för i rapporten med hänvisning till ISD:s hemsida där de går att köpa.

LÄS MER: Internationell rapport: ”Omfattande smutskastningskampanj pågår mot Sverige”

När Nyheter Idag pratar med Tofvesson på MSB har han också svårt att försvara rapportens innehåll.

— Vad de har kommit fram till får stå för dom, det lirar inte riktigt med vårt uppdrag, säger Tofvesson.

Att alternativmedia beskrivs som ”junk news” som måste tystas i rapporten är inte heller något som Tofvesson vill ställa sig bakom.

— Vårt perspektiv är att alla som antingen individuellt, eller genom media, uttrycker sina åsikter – det är en del av demokratin. Vi skulle aldrig klassificera någon typ av svensk kanal på det sättet. Vi kan inte svara för det, helt enkelt, säger han.

Att MSB trots detta valde att publicera rapporten på sin hemsida, där man också stolt proklamerade att man är en finansiär, skyller han på offentlighetsprincipen.

— Det har ju att göra med att när vi betalar för någonting blir det först och främst en allmän handling och då ska det göras tillgängligt.

Enligt MSB:s presstjänst landade notan för den 48 sidor långa rapporten på 173 000 brittiska pund, även om någon slutfaktura ännu inte har skickats ut.

Källor:
MSB betalar två miljoner skattekronor för rapport om att bekämpa alternativ media i Sverige
MSB beställde rapport som uppmanar till ekonomiska sanktioner mot Nyheter Idag

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Karl-Путин A Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Karl-Путин A
Medlem

I rapporten erkänner (((slaskmedia))) att deras journalistik till stora delar är fake news, därför har de hittat på det nya epitetet ”junk news” för att distansera sig från alternativmedia som tidigare beskylldes för att hålla på med fake news, genom att rapportera obekväma sanningar om Israel, islam, massinvandring till vita länder, feminism, HBTQ mm.

Fuck news kallar jag det som den självutvalda slaskmedian håller på med. (fucked up = fysiskt, mentalt, intellektuellt, känslomässigt eller moraliskt störd, eller alltihop på en gång vilket är utmärkande för vänsterblivna individer och grupper, som tex clowner mot nazism och det västerländska politiska systemet).