Rånoffer förnedrades – gjorde segerhälsningar och skrek ”sieg heil” i rätten

INRIKES. Under en rättegång rörande ett brutalt rån reste sig plötsligt brottsoffret upp och gjorde segerhälsningar samt skrek ”sieg heil”.

I augusti i fjol rånades en 18-årig man brutalt i Malmö. I samband med rånet blev den unge mannen både misshandlad och hotad av flera personer och en film av rånet spreds senare på sociala medier. Anledningen till rånet ska ha varit en påhittad skuld på 30 000 kronor. Först efter att 18-åringen kastat sig ner i en kanal gav rånarna upp.

Inför rättegången som hölls idag mot tre personer har både den unge mannen samt dennes syster dödshotats varför förhandlingen hölls i Malmö tingsrätts säkerhetssal. I slutet av filmen där 18-åringen förnedrades reste sig plötsligt brottsoffret upp och skrek ”sieg heil” samt gjorde segerhälsningar vilket föranledde rättens ordförande att trycka på larmknappen och ordningsvakter fick ingripa. De åtalade samt dessas anhöriga ska också ha reagerat kraftigt.

Det segerhälsande brottsoffret är nu åtalat för hets mot folkgrupp. Han anser sig dock inte ha begått något brott samt att Sverige står inför ett inbördeskrig.

Källa:
Här uppstår tumult när brottsoffret heilar under rättegång

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

  • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

  • Det finns alltid med ordningsvakter och polis redo när någon gör sig skyldig till åsikts-”brott”. Men vid våldtäkt och mord? Då lyser de med sin frånvaro. Bra märkligt, detta samhälle, som gör allt möjligt det inte ska göra, men ingenting av det det ska.

  • Behov av korrigering: ”I augusti i år rånades en 18-årig man brutalt i Malmö”. Det måste varit förra året.

    ”en påhittat skuld på 30 000 kronor” det borde stå ”en påhittad”.


  • Lämna ett svar