Ramaskri kring Katy Perrys skor – föreställer svart figur med stora läppar

USA. Artisten Katy Perry är känd för att propagera för rasblandning i sina videor. Nu anklagas hon själv för rasism.

Mainstream-media anklagar nu Katy Perry för ”rasism” på grund av skor hon burit från hennes egna klädkollektion ”Katy Perry Collections”. Skorna ska enligt media föreställa ett så kallat ”blackface”, vilket är  en form av teatersminkning vars syfte är att porträttera svarta människor på ett stereotypiskt sätt.

På skorna ses en svart figur med stora, röda läppar, vilket media tolkar som ”rasistiska nidbilder”. Trots att det är ”stereotypiskt” att porträttera svarta som svarta och med stora läppar, har media inga problem att själva göra den kopplingen trots att klädkollektionen inte alls utpekar någon folkgrupp. Exempelvis Aftonbladet konstaterar att det rör sig om en rasistiskt bild, medan ansvariga för klädkollektionen avvisar detta.

En talesperson för ”Katy Perry Collections” säger i en kommentar att designen är tänkt att utgöra modern konst och inte sprida hat och hets mot svarta figurer med stora läppar. På grund av mediastormen har klädmärket dock dragit tillbaka kollektionen.

Katy Perry är sedan tidigare känd för videon ”Bon Appétit” som propagerar för rasblandning och dekadens. Den visar bland annat hur Perry ”tillagas” av en mängd svarta och bruna händer. Videons sexuella budskapet är illa dolt bakom bisarra kannibalismreferenser.

Källa:
Katy Perry’s Fashion Line Under Fire for ”Blackface” Shoes

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
nordbo Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
nordbo
Medlem

Det har irrats runt länge debatter och inlägg på bl.a (((youtube))) om ifall Illuminati finns eller något som kontrollerar den västliga ”nöjesindustrin”. Youtube är bland annat skapat för att dessa diskussioner ska irras runt i eWighet bland yngre med anlitade troll som säger motsatsen för att skapa tvivel om vad som är sant. Katy är ett enda stort BEVIS i hur man är ägd och styrd av den dekadenta ockulta industrin – bevisen är övertydliga och äckliga som inte hon som människa kan representera. Paralleller till dagens ”politiker” är slående om hur bred denna makt bakom kontrollerar. Hur som helst… Läs mer »