Ramaphosa om vita utvandrare: ”Bind fast dem vid ett träd”

UTRIKES. I ett kampanjtal säger sig ANC:s Ramaphosa vara mot att vita utvandrar från Sydafrika.

I ett kampanjtal i Kapprovinsen sade Sydafrikas president Cyril Ramaphosa under tisdagen att han vänder sig mot att vita människor utvandrar från landet. Inför den mestadels vita publiken kom han med mer eller mindre seriösa förslag:

— Om jag kunde så skulle jag binda fast dem vid ett träd och säga; åk inte iväg, vi behöver er i det här landet.

Exakt varför vita människor skulle vilja stanna i Sydafrika, förutom att de ser landet som sitt hemland, är dock oklart. ANC-regeringen har under lång tid fört en politik som förhindrar dessa från att leva ett fungerande liv.

Exempel på detta är bland annat rasdiskriminering mot vita arbetssökande, Black Economic Empowerment som försvårar vitt företagande och naturligtvis även den färska grundlagsändring som tillåter landexpropriering utan kompensation.

Källa:
‘Tie them down to a tree’: South African president urges white youth not to emigrate

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
GrottbjörnenEthnyKlaus Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Klaus
Medlem

Afrikaner tänker afrikanskt. Det är rasskilnaden.

Grottbjörnen
Medlem

exakt, och jag lägger ingen värdering i det, afrikaner är specialister på att överleva i afrika där de hör hemma, och där vi inte hör hemma

Ethny
Medlem

När vita kom till Sydafrika fanns det inte många svarta som bodde där och det var pga dess natur som gjorde det väldigt svårt att överleva och det var extremt fattigt. Vita kunde skapa ett samhälle och fick livet att blomstra och trots dess barska miljö blev det beboeligt. Inte förrän då började svarta från andra fattiga länder såsom Moçambique och Botswana invadera och utnyttja vad den vita mannen hade lyckats åstadkomma. Rapporter från boer i början så var det extremt sällsynt och att de aldrig under hela sitt liv hade stött på någon svarting som bodde där. T.o.m under… Läs mer »