Rajoy uppmanar Puigdemont att förklara sig

UTRIKES. Efter att den katalanske regionpresidenten Carles Puigdemont meddelat att självständighetsförklaringen skjuts upp ombeds han av premiärminister Rajoy att förklara sig.

Efter att Carles Puigdemont under ett tal meddelat att den väntade självständighetsförklaringen skjuts upp, för att istället söka dialog med regeringen, har premiärminister Mariano Rajoy krävt en förklaring. Regionregeringen har fått fram till måndag på sig att meddela om de utropar självständighet eller inte.

— Svaret från den katalanske presidenten kommer att avgöra framtida händelser inom de närmaste dagarna, säger Mariano Rajoy enligt Reuters.

Reuters menar att svaret öppnar upp för att centralregeringen kan ta kontroll över den halvautonoma regionen.

Samtidigt öppnar den spanska oppositionens ledare Pedro Sanchez för en grundlagsändring så att självstyret för regionerna förändras. Syftet är att exempelvis Katalonien då istället ska välja att fortsätta vara en del av Spanien.

Källa:
Madrid: Katalonien ska ha svarat på måndag

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments