Radio Aryans webbplats raderad av Google

CENSUR. Internetjätten Google har raderat den brittiska podradio- och nyhetssajten Radio Aryan.

Utan förvarning har Google på tisdagen raderat Radio Ayans webbplats.

Den identitetskristne nationalsocialisten Sven Longshanks som driver podradiostationen skriver på Gab att hans webbplats raderats på grund av HAT, meddelat av Google med versaler.

Radio Aryan har inte brutit mot några lagar. Ändå har Google helt enkelt raderat webbplatsen på grund av att de diskriminerar människor vars politik de ogillar, skriver Longshanks.

Sven Longshanks håller nu på att samla ihop material för att återpublicera sin webbplats på annat sätt, i skrivande stund oklart under vilken adress.

Tills vidare kan man ta del av nytt material via direktlänkar som läggs lägger upp på Gab under kontot Sven Longshanks.

Surfare får veta att Google inte vet varför Radio Aryan inte längre existerar.

Källa:
Gab.com/SvenLongshanks

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
6 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Dissident
Nybörjare
Dissident
1 år sedan

Hur kan Google radera en websajt? Dvs hur är det ens tekniskt möjligt? Om jag har betalat och äger t ex en .com-adress (domän heter det väl?), och betalar ett webhotell för hostingen, hur kan Google påverka detta? Google har ju inget med .com-domänerna att göra? Det är ju Verisign som äger/administrerar .com-domänen? https://sv.wikipedia.org/wiki/Verisign

Kan redaktionen vänligen klargöra frågetecknena? (Inte för att jag misstror er i nyhetsrapporteringen, utan så att man helt enkelt förstår det tekniska bättre, som läsare / ”vanlig” användare).

Mvh

Erik Forsell
Redaktör
Nybörjare
1 år sedan
Reply to  Dissident

Hej Dissident!
Det är en bra fråga, och jag ber att få skicka vidare den till någon tekniskt kunnig. Detta är dock det som Radio Aryan formellt uppger.
Eventuellt kan vi försöka nå Longshanks för ett klargörande kring detta.
För ett snabbare svar, kontakta gärna Mr. Longshanks på Gab.com/SvenLongshanks eller via diskussionsforumet på christogenea.org
Tack för ditt påpekande!

Ethny
Nybörjare
Ethny
1 år sedan
Reply to  Dissident

Förstår inte heller hur Jewgle skulle kunna få bort adressen som de påstår (menar att det är Jewgle som påstår det, inte Aryan). Jewgle är bara en sökmotor, inget annat och de har framförallt INTE någon som helst makt att kunna ta bort en hemsida från nätet. Det enda de kan göra är att ta bort hemsidan från deras sökmotor, inget annat. Förmodligen hotade (((de))), som de oftast brukar göra, det webbhotell som lånade ut adressen till aryansidan som i sin tur tog bort hemsidan. Det är i alla fall vad som hände i verkligheten, men (((dem))) brukar leva i… Läs mer »

Ethny
Nybörjare
Ethny
1 år sedan
Reply to  Ethny

Vill bara påpeka att jag är inte riktigt helt säker på hur länge det går att få tillgång till sidan, så borde skynda sig om det är något man vill ha.

Martin
Nybörjare
Martin
1 år sedan
Reply to  Ethny

Han har hatt siden på Googles Blogger-tjeneste. På samme måte som filmer ligger på Youtube har han hatt siden sin på Blogger og blitt fjernet.

Ethny
Nybörjare
Ethny
1 år sedan
Reply to  Martin

Jaha, då förstår jag. Lät lite konstigt att de skulle kunna plocka ned en domän bara sådär, som att de då skulle kunna stänga ned Nordfront. Vilket inte stämmer, så något var skumt. Tack för klargörandet i alla fall.