Radikal islamism på frammarsch i Sverige

INRIKES. Samtidigt som en ny studie visar en dramatisk ökning av radikala muslimer i mångkulturella Sverige fortsätter forskarna bakom rapporten att sticka huvudet i sanden.

Det är en ny rapport från Försvarshögskolan som slår fast att radikala muslimer som är villiga att använda våld är på frammarsch i Sverige. Rapporten visar att det framförallt är salafist-miljön som växer i många städer runtom i landet. Salafismen är en ortodox fundamentalistisk rörelse inom sunni-islam som lägger stor vikt på en bokstavlig tolkning av de islamistiska texterna. Ideologin är bland annat drivkraften hos terrorgrupper som IS och Al-Qaida.

Enligt Magnus Ranstorp, en av forskarna bakom rapporten, är dock de största problemen att de våldsamma och organiserade jihadisterna inte har ”svenska värderingar”.

— De är mot demokrati, de är mot deltagande i samhället, de påverkar barn i koranskolor, de har bjudit in predikanter med antisemitiska och homofoba uttryck. Det krockar med den svenska värdegrunden och demokratiska fri- och rättigheter, säger Ranstorp.

Trots att antalet radiska muslimer har tiodubblats inom loppet av några få år och att de har tagit kontrollen över flera så kallade segregerade områden i Sverige påstår forskarna i rapporten att salafisterna utgör en minoritet och inte representerar muslimer som grupp.

Vem eller vilka som ligger bakom importen av tusentals potentiella terrorister till landet framkommer inte i rapporten.

Källor:
Radikal islam på fremmarsj i Sverige
Kontroversiell islamism starkare än tidigare

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

9
Lämna en kommentar

Please Login to comment
5 Comment threads
4 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
ValhallaJan HjelmLingonetKarl ADen-Kristne Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Den-Kristne
Medlem

Och gissa vilkas fel det här är?

Karl-Путин A
Medlem

100 år efter den radikala judaismens frammarsch i Sverige – vilket ska man ta itu med först?

Islamisterna har ju ingen som helst makt i Sverige, annat än i sina sunkiga betongghetton.

Den-Kristne
Medlem

Skönt att höra.

Lingonet
Medlem

ghettona växer, och blir fler.
I framtiden riskerar svenne att bo i ghetton.
Om inte svenne vaknar snart.
Jag hetsar svenne varje dag med dessa alternativa framtidsvisioner.
Svenne svarar SD! svenne är svårt skadad.

Lingonet
Medlem

”de är mot deltagande i samhället”!
Jag tror de är väldigt för deltagande i ex. värnplikt, politik, aktiv integration och anpassning av SVENNAR i DERAS samhälle.
Och de har god hjälp av ”våra” politiker.

Lingonet
Medlem

och deras samhälle är inte ett dugg multikulturellt.

Karl-Путин A
Medlem

Spelar ingen roll om de är deltagande eller ej, de förökar sig lika fort. Det bästa är naturligtvis om de inte är deltagande för då blir de lättare att återvisa.

Jan Hjelm
Medlem

En stilla reflektion: ”Den svenska värdegrunden”, vad är det? Är det ett officiellt krav som alla svenska medborgare måste följa? Eller är det där papperet man måste skriva på för att få behålla sin kommunala anställning? Detta papper som enbart används för att sparka ut politiskt oliktänkande från sina arbeten? Ska man behöva konvertera till Islam för att få behålla jobbet? Att sparka en muslim och ange att man inte följer kommunens värdegrund är ju otänkbart och skulle resultera i kravaller. Sverige måste sluta tassa på tå, sluta vara muslimerna till lags och sätta tydliga gränser mot Islam. Gränser som… Läs mer »

Valhalla
Medlem

Muslimernas mål är att ta över Sverige och döda alla icke-muslimer, som i andra länder de övertagit.
Vad gör då regering och rikdagspolitikerna? Jo de vill förbjuda NMR, det enda parti som vill hindra ett fasansfullt muslim-Sverige.