Queer Camp i Umeå inställt — för få anmälda

HOMOLOBBYN. Hbtqp-evenemanget ”Queer Camp” i Umeå fick ställas in då intresset var alldeles för lågt.

Alla twisted sisters är välkomna till kulturhuset Väven i Umeå. Här finns permanenta avdelningar med hbtq-propaganda och dekorationer (retuscherad bild).

Umeå stadsbibliotek skulle i veckan vara värd för Umeå queer camp, ett hbtqp-evenemang där unga könsdysforiker skulle få göra kortfilmer, samlas i workshops för skrivande och i andra aktiviteter. Men arrangörerna har fått in för få anmälningar. Därför ställs evenemanget in.

Arrangörerna anser själva att orsaken till de få anmälningarna är att man gick ut för sent med informationen om evenemanget. Därför satsar man på att istället anordna queer camp till hösten.

En av arrangörerna, Christer Edeholt, som är bibliotekarie och använder biblioteket för att sprida hbtqp–politik säger att många hbtqp-personer kan uppleva isolering och att de är ensamma. Den största vinsten med ett camp är man ”får träffa varandra och vara som man är utan att bli förlöjligad”.

Källa:
Queer camp ställs in — för få anmälda

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

4
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
1 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
RokvikenJohnGrottbjörnenDen-Kristne Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Den-Kristne
Medlem

😂😂😂

Grottbjörnen
Medlem

undrar vem dom ska lägga skulden på nu, motståndsrörelsen igen?

John
Medlem

Stjärten är en utgång. Krossa homolobbyn.

Rokviken
Medlem

Definitivt.