Qatar vill göra sitt land mer hemtrevligt för amerikanska trupper

UTRIKES. Arabstaten Qatar vill göra närvaron av den amerikanska militären i landet permanent.

Qatar har beslutat att bygga 200 fler bostadshus för amerikanska trupper vid flygbasen Al-Udeid. Anledningen är att man vill göra USA:s närvaro i landet permanent. Vidare förbereder sig landets ledare för att även bjuda in den amerikanska flottan i landet med en nytt flottbas.

Enligt landets försvarsminister Mohammad Al Attiyah har man som mål att kunna vara värd till fler amerikanska trupper än de 10 000 som redan befinner sig vid den amerikanska flygbasen. För att säkerställa att amerikanerna vill stanna i landet har man nu satt som mål att göra det så hemtrevligt som möjligt för dem. Bland annat skall man erbjuda väldigt bra boendemöjligheter.

— Vi kommer mycket snart bli ett väldigt familjevänligt ställe för våra amerikanska vänner. Vi vill att de och deras familjer skall känna sig än mer bekväma under tiden de är här, säger Attiyah.

Anledningen till att Qatar vill flörta extra mycket med amerikanerna beror på att nästintill alla arabländer hamnat i konflikt med landet. Saudiarabien, Jemen, Förenade Arabemiraten, Egypten och Bahrain sade exempelvis nyligen upp sina diplomatiska förbindelser med Qatar då man anklagar landet för att stödja terrorism. Konflikten med de andra arabländerna har nu ökat rädslan i Qatar att den amerikanska basen kan bli en diplomatisk spelbricka och därför gör man nu allt för att säkerställa de amerikanska truppernas fortsatta vistelse i landet.

Källa:
Qatar to expand largest US airbase in MidEast to make it permanent, plans to host Navy

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Subscribe
Meddela om
2 Comments
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Christian Hamilton
Christian Hamilton
2 år sedan

Troligt är också att Qatar vill djävlas med Bahrain som för närvarande hyr ut norra delen av ön till USA:s flottbas i området.

De två pytteländerna är ju inte såta vänner precis.

Monsom
Monsom
2 år sedan

Quatar ”ägs” av Jewsa(usa) och där tränar CIA bla upp sina legoknektar som kalla för IS i de judiska medierna. Man har även träningsläger i Turkiet
http://www.carlg.org/cia_drugs.png