Putins talesman: ”Lita inte på västerländska Internetplattformar”

RYSSLAND. Efter att en ny rysk tv-kanal bannats på Youtube har en talesman för den ryska regeringen gått ut och uppmanat ryssar att vara försiktiga med att förlita sig på västerländska Internetplattformar. ”När som helst kan vem som helst bli avstängd”, konstaterar talesmannen.

Den konservativa ryska tv-kanelen Tsargrad TV startades 2015 med hjälp av den tidigare Fox News-producenten Jack Hanick. Men i veckan kom kanalen att stängas av från Youtube för brott mot plattformens regler om handel och sanktioner, rapporterar RT. Anledningen är att tv-kanalens ägare, den rysk-ortodoxe finansmannen Konstantin Malofeev, har fått EU-sanktioner på sig efter sin inblandning i Ukraina-konflikten.

Nu har Dmitry Peskov, talesman för den ryska regeringen, gått ut och uppmanat allmänheten att förhålla sig med försiktighet gentemot västerländska Internetplattformar. Han menar att dessa måste behandlas med ”en låg grad av förtroende”.

— Allmänheten bör känna till att man kan kastas ut när som helst tillsammans med sitt konto, konstaterade Peskov.

Lösningen är enligt Peskov att sluta förlita sig på västerländska plattformar.

— Det finns en lösning, att inte förlita sig på västerländska plattformar. En västerländsk plattform är en privat plattform. Det finns inga regler där – varken regler eller garantier.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments