Putin: ”Syrien är befriat, dags för flyktingar att åka hem”

UTRIKES. Vladimir Putin har deklarerat att Syrien är nästan helt befriat från terrorister och att syriska flyktingar nu kan och bör åka hem. 

Rysslands president Vladimir Putin har nyligen deklarerat att Syrien tillsammans med rysk militär besegrat de väst-, Israel- och gulfstatsstödda islamisterna som sedan 2011 militärt försökt ta över makten i landet.

— Situationen i det här landet [Syrien] förändras gradvis. De syriska väpnade styrkorna har, stödda av den ryska militären, befriat nästan hela landets territorium inklusive historiska kristna regioner ifrån terrorister, sa Putin under kvällen i ett möte med rysk-ortodoxa kyrkliga ledare.

Vidare lovade presidenten att hjälpa till med att återställa skadade kristna, muslimska och judiska heliga platser i området. Som ett viktigt led i denna process menade Putin att syriska flyktingar av alla religiösa inriktningar skulle återvända hem igen.

Rysslands besked om att i praktiken deklarera seger i Syrien kommer ungefär två veckor efter att Iran gjorde detsamma. Iran har främst hjälpt Syrien med militär rådgivning medan Ryssland utfört flygräder mot terroristerna.

Källor:
Putin: Almost all Syrian territory freed, including historic Christian regions
General Soleimani congratulates Ayatollah Khamenei on victory over Daesh

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Subscribe
Meddela om
4 Comments
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
ansch
ansch
2 år sedan

Inte en enda syrier i Norden lär åka hem i alla fall. Här lever de gott på bidrag, utan krav på motprestation. Hemma i Syrien kommer de ju bli tvugna att bygga upp landet igen. Det låter jobbigt.

Fredrika
Fredrika
2 år sedan
Reply to  ansch

Sverige har ju en tendens att ge dem PUT och medborgarskap, trots att krig generellt betraktas som övergående problem. Handeln med ”flyktingar” handlar som vi vet om helt andra saker än att ge främlingar skydd från Israels aggressioner som delvis dessutom går ut på att de ska flytta hit permanent. Att den ”svenska” regeringen gör som Israel vill är ett tecken på att Israel bestämmer över Sverige. Precis enligt de riktlinjer som Svinfeldt sjösatte.

Holger
Holger
2 år sedan
Reply to  ansch

Gör som parasiterna – Gå ”all-in” på bidragssvängen. Gör vi alla det dör skurkregimen Sverige.

Karl
Karl
2 år sedan

”Israel är befriat, dags för judar att åka hem” – tänkte jag spontant när jag såg rubriken, men sen läste jag den första kommentaren och vaknade till liv. Varför skulle NÅGON bidragstagare lämna världens generösaste bidragsbankomat frivilligt?