Putin: ”Syrien är befriat, dags för flyktingar att åka hem”

UTRIKES. Vladimir Putin har deklarerat att Syrien är nästan helt befriat från terrorister och att syriska flyktingar nu kan och bör åka hem. 

Rysslands president Vladimir Putin har nyligen deklarerat att Syrien tillsammans med rysk militär besegrat de väst-, Israel- och gulfstatsstödda islamisterna som sedan 2011 militärt försökt ta över makten i landet.

— Situationen i det här landet [Syrien] förändras gradvis. De syriska väpnade styrkorna har, stödda av den ryska militären, befriat nästan hela landets territorium inklusive historiska kristna regioner ifrån terrorister, sa Putin under kvällen i ett möte med rysk-ortodoxa kyrkliga ledare.

Vidare lovade presidenten att hjälpa till med att återställa skadade kristna, muslimska och judiska heliga platser i området. Som ett viktigt led i denna process menade Putin att syriska flyktingar av alla religiösa inriktningar skulle återvända hem igen.

Rysslands besked om att i praktiken deklarera seger i Syrien kommer ungefär två veckor efter att Iran gjorde detsamma. Iran har främst hjälpt Syrien med militär rådgivning medan Ryssland utfört flygräder mot terroristerna.

Källor:
Putin: Almost all Syrian territory freed, including historic Christian regions
General Soleimani congratulates Ayatollah Khamenei on victory over Daesh

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
4 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments