Putin stoppar sanktioner mot Georgien

UTRIKES. Vladimir Putin stoppar sanktioner mot Georgien.

De ökade spänningarna mellan Ryssland och Georgien drog igång för några veckor sedan när en rysk parlamentariker besökte Georgien och våldsamma antiryska protester bröt ut.

Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov kallade upprinnelsen till samt själva protesterna för ”ytterligare ett exempel på resultatet av geopolitisk manipulering” av västmakterna i syfte att vrida Georgien ur den ryska intressesfären. Den nuvarande georgiska regeringen lovade också reformer i syfte att lugna ner de våldsamma protesterna. Bland annat kommer ett helt proportionellt valsystem att införas. Regeringen hoppas att förändringarna ska leda till ”en makt av europeisk standard”.

Spänningarna trappades upp ytterligare när en georgisk TV-reporter grovt förolämpade Rysslands president Vladimir Putin samt dennes föräldrar.

Under tisdagen röstade så det ryska parlamentet för sanktioner mot bland annat georgiskt vin, något som Putin dock motsatte sig.

— Jag vill inte sanktionera Georgien av respekt för deras folk, sa presidenten som också ansåg att den förolämpande TV-reportern inte ens var värd att bemöta.

Källa:
‘I wouldn’t sanction Georgia out of respect for its people’ – Putin

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Klaus Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Klaus
Medlem

Jag letade ”sanctioned countries 2019”.
Det är framför allt USA, EU och FN som inledde sanktioner. Ryssland sanktionerade bara som reaktion på sanktioner mot Ryssland (importförbjud för födöämne från USA och EU). Putin vill inte att förhållandet till Georgien försämras, men han vill möjligtvis också demonstrera att sanktioner är något typiskt amerikanskt västligt.