Putin positiv till en europeisk armé – ersätter beroendet till Nato och Washington

UTRIKES. Den ryske presidenten Vladimir Putin är positiv till att Europa utvecklar en egen armé. Han menar att en sådan satsning gör Europa mindre beroende av Washington och bidrar till en multipolär värld.

Vladimir Putin.

Uttalandet kommer efter att Donald Trump förkastat förslaget som lyfts fram av bland annat Emmanuel Macron. Putin som intervjuades av RT.com menar att det är naturligt att Europa vill bygga upp sin egen säkerhet utan ett beroende från andra makter.

The Russian leader even expressed his support to French President Emmanuel Marcon, who recently championed this idea by saying that Russia’s stance on the issue “is aligned with that of France” to some extent. – RT.com

Emmanuel Marcon har sagt att Europa måste stå oberoende i relation till USA. Hans ambition har bemötts med indignation från USA. Trump menar att idén är mycket förolämpande och han anser att Europa måste betala tillbaka för att USA har subventionerat Nato.

Även den brittiske försvarsministern Gavin Williamson vänder sig emot idén om en Europeisk armé och kallar den ”tokig” och ”farlig”:

It is an absolutely crazy idea. NATO has delivered European security for the last 70 years and we should feel very proud of it. – RT.com

Tysklands förbundskansler Angela Merkel har däremot ställt sig på Macrons sida och stödjer idén om en Europaarmé, vilket har retat upp hennes amerikanska och brittiska kolleger.

Källa:
‘Good for multipolar world’: Putin positive on Macron’s ‘European army’ plan bashed by Trump 
Euro army: UK Def Sec Williamson blasts Merkel & Macron’s idea as ‘crazy’

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Karl-Путин A
Nybörjare
Karl-Путин A
1 år sedan

Naturligtvis är Putin positiv till en EU-armé. Han är väl medveten om att en sån armé inte är till för att försvara de europeiska länderna eller folken, utan för att försvara den (((europeiska bankeliten))) i händelse av ”social oro”, vilket kommer att försvaga EU ytterligare.

Ett svagt EU gagnar Rysslands geopolitiska intressen. Vi européer har inget att säga till om längre. Det är länder som Ryssland, Turkiet, Iran, Kina och Indien som håller i taktpinnen på ena sida och på den andra sidan är det USA och Israel.

Klaus
Nybörjare
Klaus
1 år sedan

Amerikansk militär måste lämna Europa när europeiska länder har en fällesarmé eller en forsvarsunion.
Frankrike och Tyskland hade en fällesbrigade, men den hade mer symbolkarakter. Mer praktiskt vore att underordna europeiska NATO-arméer europeisk kommando och separera dem från NATO. Men EU-politiker är mot oss européer. Europeiska flottor skulle hämta ännu fler ras- och kulturfrämlingar.
Macrons Frankrike har öppna gränser för afrikaner!
Marxist Merkel accepterar UN migrations pakt!