Putin och Trump ska mötas i Helsingfors

UTRIKES. Rysslands och USA:s respektive ledare kommer att mötas i Helsingfors senare i sommar.

Vladimir Putin och Donald Trump kommer att mötas i den finska huvudstaden Helsingfors den 16 juli. Enligt Vita huset kommer relationen mellan USA och Ryssland samt en rad säkerhetsfrågor att diskuteras.

Under valkampanjen var Trump förhållandevis prorysk, men har av okända anledningar antagit en något mer konfrontativ linje mot landet sedan han tillträdde som president. USA stödjer till exempel fortfarande den ukrainska regimen i Kiev som strider mot proryska separatister i östra delarna av landet. USA verkar också för ett splittrat Syrien med ökad kurdisk självständighet medan Ryssland helhjärtat stöder ett enat Syrien.

Källa:
Klart: Trump och Putin träffas i Helsingfors

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

6
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Den-KristneKarl A Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Karl-Путин A
Medlem

Intressant -samtidigt har Klubben för inbördes beundran🔯 toppmöte i Bryssel🔯 om det allt mer tärande ”flykting”problemet: Analys: EU-sprickan vidgas och blir allt mer utspridd (omni.se) ”EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker✡️ har rätt: EU-sprickan vidgas och blir allt mer utspridd, skriver BBC:s europaredaktör Katya Adler✡️ i en analys. Migrationsfrågan ställer södra Europa mot norra när länder som Italien och Grekland menar att de lämnats ensamma för att handskas med migranterna medan norr anklagar syd för att inte patrullera Medelhavet bättre, menar Adler✡️. Nyhetsbyrån Reuters ✡️skriver i en analys att det är en försvagad tysk förbundskansler Angela Merkel 🔯som går till förhandlingsbordet. Hemma… Läs mer »

Den-Kristne
Medlem

Vad finns i Trumps hjärna?

Karl-Путин A
Medlem

Samma som i din kanske? Om du har någon.

Den-Kristne
Medlem

Jag menade att om man visste vad Trump skulle göra härnäst.

Karl-Путин A
Medlem

Det är bara Netanjahu som vet det.

Den-Kristne
Medlem

Varför blev Trump en kontrollerad opposition?