Putin och Trump diskuterade Syrien och rysk-amerikanska relationer

UTRIKES. USA:s nästa president Donald Trump och Rysslands president Vladimir Putin har haft sitt första telefonsamtal. I samtalet diskuterade de två ledarna Syrien och kom överens om att förbättra och utveckla bilaterala relationer enligt ett utlåtande från Kremlin.

putintrump

I ett första telefonsamtal mellan Rysslands president Vladimir Putin och USA:s blivande president Donald Trump framförde Putin sina gratulationer till Trump för valsegern och önskade honom lycka i att implementera sitt valmanifest. Han sade sig också vara beredd att hålla en dialog om ömsesidig respekt gällande ”icke-inblandning i varandras inre angelägenheter”.

De båda ledarna pratade sedan om behovet av att arbeta tillsammans i kampen mot en gemensam fiende, nämligen internationell terrorism och extremism. Och i det sammanhanget så diskuterade de hur man skulle kunna lösa situationen i Syrien. De kom också överens om att bibehålla kontakt via telefon och att arrangera ett möte i person i framtiden.

Källa:
Telephone conversation with US President-elect Donald Trump

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

  • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.


  • Lämna ett svar