Putin: Nytt krig i Mellanöstern skapar massinvandringsvåg till Europa

UTRIKES. Ett nytt krig i Mellanöstern riskerar att skapa ännu en migrationsvåg mot Europa, varnar Rysslands president Vladimir Putin.

Under dagen höll Rysslands president Vladimir Putin en presskonferens, tillsammans med Tysklands förbundskansler Angela Merkel, i landets huvudstad Moskva, där han varnade för konsekvenserna av att starta ett nytt krig i Mellanöstern.

— Vi vet vad konsekvenserna skulle bli. Det skulle orsaka en massutvandring av människor från deras hem. Det skulle starta ett nytt flöde av människor till Europa och andra regioner. Det skulle sluta i en humanitär, religiös och ekonomisk katastrof. Den internationella ekonomin skulle drabbas svårt.

Putin säger sig dock inte tro att något krig kommer att utbryta, men uppmanar att alla inblandade parter att göra vad de kan för att undvika att situationen eskalerar. Den ryske presidenten pekar bland annat på att kärnkraftsavtalet med Iran bör bevaras, något man menar att iranierna själva är villiga att göra.

Källa:
Putin varnar för att ”storkrig” skulle skapa nya flyktingströmmar

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments