Putin mot jordskredsseger i ryskt val

UTRIKES. Hade det ryska presidentvalet hållits idag hade Vladimir Putin vunnit med över 80 procent av rösterna.

Den artonde mars i år hålls Ryssland presidentval. En ny undersökning visar att landets nuvarande president Vladimir Putin har ett överlägset stöd bland det ryska folket. Hela 81,1 procent stöder Putin medan tvåan, Kommunistpartiets Pavel Grudinin, får 7,6 procent. Får en kandidat över 50 procent av rösterna i första valomgången blir denne president, vilket alltså verkar bli fallet med Putin.

Den väststödde och i västmedier ofta omnämnde oppositionsledaren Aleksej Navalnyj – som bland annat propagerat för att privatisera statliga företag samt minska Rysslands militära kapacitet – har tidigare stoppats från att ställa upp i valet på grund av att han dömts till fängelse för förskingring.

Källor:
Putin may win presidential election in first round – poll
If Navalny were able to enter Russia’s election, it’d be better for everyone, except him

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Jordskredsseger för Putin i ryskt presidentval | Nordfront.se Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
trackback

[…] hölls ett presidentval i Ryssland inför vilket den sittande presidenten Vladimir Putin var storfavorit. Precis som prognoserna förutspått blev det också en jordskredsseger för västglobalisternas […]